Ladun maja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maja on Taka-Keljossa oleva ulkoilun tukikohta.
Ulkoilijoita Jyväskylän Ladun majalla.
Maja on Kolmisoppinen-järven rannalla.

Ladun maja on Suomen Ladun jäsenyhdistyksen, Jyväskylän Ladun ylläpitämä hiihtomaja Jyväskylän Taka-Keljossa Kolmisoppisen rannalla.

Maja-alue on suosittu ulkoilupaikka kautta vuoden. Alueella on hyviä ulkoilureittejä patikoijille ja maastopyöräilijöille kesäaikaan. Talvikaudella kaupunki ylläpitää laajaa latuverkostoa vapaan ja perinteisen hiihtotavan hiihtäjille. Osa näistä reiteistä on valaistu. Maja on talvella hiihtokaudella hiihtomajana viikonloppuisin ja hiihtolomien aikana. Muina aikoina Majaa käytetään kokous- ja koulutustilana yhdistyksen sisäisesti. Lisäksi sitä vuokrataan ulkopuolisille yhteisöille ja yksityishenkilöille. Majan lähituntumassa on pysäköintipaikkoja melko runsaasti. Kesällä on Kolmisoppisen rannassa uimaranta.

Jyväskylän Latu ylläpitää metsälatuja, joissa voi hiihtää perinteisellä tyylillä metsämaastoon avatuilla laduilla. Majalla on talvella mahdollisuus vuokrata suksia ja lumikenkiä. Huoltorakennuksessa on yhdistyksen jäsenillä mahdollisuus huoltaa suksia asianmukaisissa tiloissa. Laduilta on hiihtoyhteys myös Laajavuoren latuverkostoon (valaistu) sekä Muurameen. Yhdistyksellä on vuokrattuna 300 m päässä varsinaisesta majasta Soppimaja, jota vuokrataan asiakkaille kesäaikaan eri pituisiksi ajoiksi. Majojen läheisyydessä on myös Kolmisoppisen laavu, jonne on viitoitus Ladun Majalta.

Maja rakennettiin 1950-luvulla, ja sitä on useamman kerran laajennettu, viimeksi 1960-luvulla, jolloin hirret laajennusta varten lahjoitti Jyväskylän kaupunki.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]