Laajasalon Voima

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laajasalon Voima on 1956 perustettu helsinkiläinen urheiluseura, jonka pääasiallinen laji on lentopallo. Joukkueita on naisten 2-sarjassa, naisten 4-sarjassa ja useita menestyksekkäitä joukkueita veteraanien SM-sarjoissa.

Miesten joukkue lopetti pitkän rupeaman lentopallon ykkössarjassa keväällä 2012. Miehet osallistuvat nykyään vain veteraanien SM-kilpailuihin. Vuosilta 2011 ja 2012 tuomisina oli hopeamitalit M35-sarjassa.

Seuralla on aktiivista kuntolentopallotoimintaa. Voimalla on myös junioritoimintaa erityisesti tytöille. Lisäksi Voima järjestää liikuntaleikkikoulutoimintaa ja kaksi kertaa vuodessa lasten maastojuoksukilpailut. Eka- ja tokaluokkalaisille pojille Voimalla on tarjota kerran viikossa palloilukoulu.

Laajasalon Voima järjestää joka kevät kaksiviikkoisen Pehmolentis-turnauksen, johon osallistuu kymmenittäin harrastelentopallojoukkueita. Pehmolentiksessä pallo ja kenttä ovat normaalin lentopallon mukaiset, mutta lyöminen ja syöttäminen hartialinjan yläpuolelta ovat kiellettyjä. Turnaus on järjestetty vuodesta 1984 lähtien ja Pehmolentis on Laajasalon Voiman rekisteröity tavaramerkki.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.