Koppipallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Koppipallo on pallopeli jossa koitetaan saada toiset pelaajat putoamaan ja vältetään ettei pallo osu maahan. Koppipallo on yksinkertainen ja sopii kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Koppipallon lempinimi on "koppis" ja sitä pelataan lentopallolla.

Säännöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koppipalloa pelataan lentopallokentällä. Jokaisen heiton pitää lähteä alakautta tai muuten putoaa pelistä. Pelaajia voi olla niin monta kuin haluaa mutta suositus on 6vs6kenen mukaan?. Pelaaja tippuu pelistä pois kun pallo osuu maahan. Se pelaaja tippuu joka koskee viimeisimpänä tai joka on lähimpänä. Ja jos osuu verkkoon putoaa myös pelissä. Pallo kädessä ei saa liikkua paitsi jos on yksipelaaja jäljellä. Viimeinen pelaaja saa liikkua pallo kädessä.

Taktiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koppipallossa kannattaa sijoittua joka puolelle kenttää. Kuusi vastaan kuusi on parasta laittaa kolme taakse ja kolme eteen. Kun on viisi jäljellä kannattaa tehdä noppa vitonen. Kun taas on neljä pelaajaa jäljellä kannattaa laittaa kaksi eteen ja kaksi taakse. Kolmen ja sitä vähemmän pelaaja määrässä kannattaa porrastaa kolmion muodossa. Kannaattaa houkutella toisen joukkueen pelaajaa heittämään tiettyyn paikkaan.