Keskustelu:Suomen maakuntajoukot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tätä sivua ehdotettiin suositelluksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui.
Artikkelin suositellut artikkelit -äänestys on arkistoitu.
Tämä artikkeli on valittu hyväksi artikkeliksi.
Artikkelin äänestys on arkistoitu.

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Suomen maakuntajoukot[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on jo nykyisellään kattavampi kuin Puolustusvoimien omat sivut. Aiheesta ei ole olemassa varmaankaan mitään muuta yleisesitystä kuin tämä teksti. Miten artikkelia voitaisin vielä nykyisestään parantaa? --M. Porcius Cato 28. syyskuuta 2007 kello 06.35 (UTC)

Ainakin tarvitsee pituutta ja kuvia lisää. --Johney 28. syyskuuta 2007 kello 10.44 (UTC)
Kuvien saamisessa voi olla ongelmaa. Useissa yksiköissä on linjana, ettei henkilöstöstä oteta kuvia eikä kameroita saa harjoituksissa käyttää. Mielestäni ihan hyvä idea, sillä kyseessä ovat sa-yksiköt. Paraateja voisi toki kuvata, mutta niistä ei löydy sopivalla lisenssillä olevaa materiaalia. Pituuden osalta voin ollakin samaa mieltä. Mitä pitäisi kirjoittaa ja mistä lähteitä? Nykyisellään artikkelissa on jo enemmän tietoa kuin millään yksittäisellä puolustusvoimien sivulla eikä salaista materiaalia voi käyttää, vaikka jollakulla olisikin sitä. (Minulla ei ole.) Se ei nimittäin ole "luotettava lähde", kun sitä eivät voi muut tarkistaa. --M. Porcius Cato 28. syyskuuta 2007 kello 11.20 (UTC)
Voisiko artikkeliin lisätä tietoa maakuntajoukon ja SA-joukon välisistä rakenteellisista eroista, käyttötarkoituksesta, ja esim. kalustosta? Ymmärrän, että sitä voi olla vaikea saada etenkin lähteistettynä, mutta sopivia kalustokuvia voisi sitten käyttää elävöittämään artikkelia... --Jaakonam 30. syyskuuta 2007 kello 17.44 (UTC)
Tämä on muuten hyvä idea. Aiheesta saattaa tosiaan jopa löytyä meteriaalia. Pitää vähän kaivella. Sinänsähän muuten maakuntajoukon ja muiden sa-joukkojen (suom. sodan ajan joukkojen) välillä ei ole mitään periaatteellista eroa. Yritin tuoda tämän esille, mutta samoin kuin artikkelissa Suomen hallintolainkäyttö, ilmaisuni näyttää olevan liian kapulakielistä. Esim. aloituskappaleen lause "Maakuntajoukot on Suomen puolustusvoimien kokoonpanoon kuuluvia alueellisia joukkoja", tuo periaatteessa täysin yksiselitteisesti esille, että kyseessä on Suomen puolustusvoimien sodan ajan joukko. Termi "alueellinen" kertoo asiasta tietävälle melko paljon siitä, mitkä ovat joukon johtosuhteet ja peruskäyttötarkoitukset. Lause "Maakuntajoukkoja tullaan käyttämään ainakin perustamisen suojaamiseen, paikallispuolustukseen ja kohteen suojaamiseen sekä virka-aputehtäviin", puolestaan kertoo käyttötarkoitukset melko selvästi. Kokoonpanosta olen kirjoittanut, että se "perustunee jalkaväkikomppanian rakenteeseen", mikä myöskin kertoo asioista perillä olevalle lähes kaiken tietämisen arvoisen yksikön rakenteesta. (Mitään erityistä "maakuntakomppania"-tyyppiä ei siis ole olemassa. Maakuntakomppaniat ovat sellaisiksi nimettyjä sa-yksiköitä, joilla on sama rakenne kuin muillakin vastaavaa tehtävää suorittavilla joukoilla) Nyt, kun luen artikkelia vähän ulkopuolisemman näkökulmasta huomaan, että kirjoittamani kapulakieli vaatii lukijalta melkoisen vahvoja pohjatietoja aiheesta. Pitää ensi viikolla parannella tekstiä. --M. Porcius Cato 30. syyskuuta 2007 kello 18.39 (UTC)
Laitoin nyt vähän kuvia mahdollisesta kalustosta. Kranaatinheittimistä löytyi melko varmaa tietoa. Panssarintorjunnasta ei oikeastaan mitään. --M. Porcius Cato 2. lokakuuta 2007 kello 11.39 (UTC)
Selvensin samalla hieman sanamuotoja ja poistin punaiset linkit. Nyt artikkelista pitäisi käydä ilmi entistä selkeämmin, mistä on kysymys. --M. Porcius Cato 2. lokakuuta 2007 kello 11.56 (UTC)

Perustelua aineiston poistolle[muokkaa wikitekstiä]

Poistin kohdasta "Maakuntajoukkojen organisaatio" ylimääräistä materiaalia, joka käsitteli maakuntajoukkojen vuoden 2006 tilannetta. Tiedot olivat vanhentuneita eikä niitä ole nähdäkseni enää syytä pitää nähtävillä. --M. Porcius Cato 21. tammikuuta 2010 kello 22.11 (EET)[vastaa]

Puolue kritisoi myös Maanpuolustuskoulutus ry:n organisaation raskautta ja piti maanpuolustustahdon edistämistä periaatteessa tarpeettomana ja vahingollisena

Mistäs tuo on? En löytänyt viitteestä selaamalla.