Keskustelu:Pauanne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin ja sen keskustelusivun tuhoamisen ovat osallistuneet[muokkaa wikitekstiä]

Mipe ja Agony.

Mipe[muokkaa wikitekstiä]

Selvityspyyntö: Keskustelu käyttäjästä:MiPe

MiPe kieltäytyy vastaamasta kysymykseen. 143.51.236.112 23. elokuuta 2007 kello 16.35 (UTC)

Siirto artikkelista[muokkaa wikitekstiä]

Allaoleva teksti siirretty keskustelusivulle artikkelin alaosasta, koska se ei käsittele itse Pauannetta millään tavoin.

Artikkeli on tuhottu jo kaksi kertaa perustelematta. Kolmatta tuhoa odotetaan 20. elokuuta alkavalla viikolla kolmannen ylläpitäjän toimesta. Artikkeli on arkistoitu muualle, mistä sen osia voidaan käyttää vapaan lähteen ehdoin. (lisäsi artikkeliin käyttäjä:80.223.125.28). --Tve4 19. elokuuta 2007 kello 12.17 (UTC)

Mihin perustuu määritelmä "kalevalainen"? Steinerilaisuus ei ole kalevalaisuutta. Rakennus on tehty 1980-luvulla ja on yksityisessä omistuksessa. Se että siinä on käytetty kiveä ja puuta, ei tee siitä kalevalaista. Vastaavanlaisia mökkejä on niemet ja notkot täynnä, eikä niitä hyväksytä Wikipediaan. Lisäksi artikkeli on vailla asiallista lähdettä. Blogi ei kelpaa lähteeksi, vielä kaiken päälle nimettömän henkilön pitämä. --Ulrika 19. elokuuta 2007 kello 12.42 (UTC)

Steinerilaisuus on yksi väite, millä perustellaan Pauanteen sopimattomuutta kirkonkylän normaaliin elämänmenoon sen pakanallisuuden lisäksi. Rakennukseen ei liity mitään steinerilaisuutta eikä tätä ole esittänyt edes sen suunnittelija Hietalahti. Kaiken lisäksi Aulis Junes ei kannata steinerilaisuutta, koska ei kannata Reijo Wileniusta. Perustamisvaiheessa kyse oli kalevalaisesta maailmasta, koska kansanparantajat kuuluivat alkusuomalaiseen kulttuuriin. Tosin kaustislaiset kansanparantajat eivät ole poppamiehiä, eivätkä kuppaajia, vaan lähinnäm hierojia, "jäsenkorjaajia", joita työskentelee Terveyshotellilla. Epäilys steinerilaisuudesta muodostui silloin, kun Pauannetta vuokrattiin vaihteleville, osin pääkaupunkiseutulaisille pienryhmille, joista osa harjoitti mediaatiota päärakennuksen pöydällä katsoen auringonlaskuun. Sen vaiheen jälkeen kalliolle tuli ryhmiä, jotka särkivät pulloja kalliolle. Kun koko paikasta tuli jonkinlainen ongelma Pauanteen kannattajien ja sen vastustajein kesken, vedottiin yleiseen mielipiteeseen vielä steinerilaisuudellakin. Toisaalta kukaan Steiner-koulun käynyt tai siellä opettava ei ole julkisesti väittänyt, että kalevalaiseksi rakennettu Pauanne olisi jokin steinerilaisuuden keskus. Tässä on kuvia Pauanteesta. Jokainen voi itse miettiä ja verrata muihin Kalevala-aiheisiin, onko tämä jotain steinerilaisuutta. [1] 72.232.196.106 21. elokuuta 2007 kello 21.28 (UTC)

Artikkelia on tyhjennetty[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelia on tyhjennetty Ulrika-menetelmällä. Siitä on poistettu luokka, mikä liittää sen Kalevalaan, siitä on poistettu Kalevalakylä-linkki. Siitä puuttuvat ne yksityiskohdat, jotka olivat kahdessa edellisessä artikkelissa: toisin sanoen aikaisemmat menettelytavat jatkuvat, mitkä ovat tuttuja jo esimerkiksi valtiopäivämiesten osalta. 80.223.125.28 20. elokuuta 2007 kello 14.29 (UTC)

Kalevala-luokka on varattu Kalevala-nimiselle eepokselle ja sen käsitteille. 1980-luvulla rakennettu talo ei ole ollut olemassa kyseisen eepoksen tapahtuma-aikana. --Tve4 20. elokuuta 2007 kello 14.46 (UTC)
Tuota.... Kalevala oli olemassa runoina pitkin Itä-Karjalaa ennen kuin hämäläiset tekivät jo 1700-luvulla tervarahan vuoksi Länsi-Suomesta hävinneen suomalaisen kulttuurin vuoksi itäkarjalaisesta kulttuurista koko Suomen kulttuurin. Kuhmossa, Syktyvkarissa ja Kaustisilla on Kalevala-aiheisia rakennuksia, jotka liittyvät varhaisempaan kulttuuriint tai niiden sanotaan liittyvän. Kulttuuria on vaikea mitata eksaktisti, mutta yleinen käsitys on se, että Ukko-ylijumala, Kalevala jne. ei ole shamanistinen kansanuskonto, vaan sillä on liityntäkohta esimerkiksi Mithran kulttiin, joka mysteeriuskontona kilpaili kristinuskon kanssa. Tästä on yleistietoa esimerkiksi lukion uskonnonkirjoissa ja tietenkin mytologiaan erikoistuneissa teoksissa sekä tutkimuksissa. 81.175.138.20 20. elokuuta 2007 kello 15.38 (UTC)
Joo, mutta tämä on nyt vaan yks talo, eikä sillä ole mitään tekemistä kalevalan ja Itä-Karjalan ja Mitra-kultin kanssa. Yritä nyt jo rauhoittua, hyvä ihminen. Johan sait bannin, kohta tämäkin IP:si estetään. --Ulrika 20. elokuuta 2007 kello 16.24 (UTC)
Kyllä maailmassa IP:ä riittää - miljardeja. Estoilijan toimille nauretaan jo Hikipediassakin. Kommentin jätti 143.51.236.206 (keskustelu – muokkaukset).
Uskon sen. Joillekin häiriköinti ja kiusanteko on elämän suola. --Ulrika 24. elokuuta 2007 kello 15.59 (UTC)
Älä siis anna häiritä itseäsi näinkin pienistä asioista. Kävimme paikalla viime kesällä Norja retkeltä palatessamme ja joidenkin mielestä juuri Pauanne oli koko matkan merkillisin nähtävyys. Etsipäs itsellesi joku uusi kiusa.

--82.131.88.231 12. huhtikuuta 2010 kello 12.38 (EEST) Virosta[vastaa]


Artikkelia on täydennetty[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin on lisätty lähdeviitteitä sekä paikattu aukkopaikkoja. 81.175.138.20 20. elokuuta 2007 kello 15.38 (UTC)

Hienoa jälkeä loppujen lopuksi. 85.156.112.215 29. elokuuta 2007 kello 23.57 (UTC)

Mitä tarkoittaa "kalevalainen"?[muokkaa wikitekstiä]

Vaikka tätä nimenomaista artikkelia koskevaan erimielisyyteen on jo löytynyt ratkaisu, haluaisin silti kiinnittää huomiota tuon kiistellyn kalevalaisuus-käsitteen merkitykseen. "Kalevalaiseksi" voidaan kutsua oikeastaan mitä tahansa asiaa, joka jollakin tavalla assosioidaan Kalevalaan tai romantisoituun muinaissuomalaisuuteen. Toisin sanoen kyseessä on lievästi sanottuna epämääräinen käsite. Jopa niin epämääräinen, että tietosanakirjassa sitä ei ikinä pitäisi käyttää kuvailevana tai määrittelevänä terminä. Ainoan järkevän poikkeuksen muodostaa kalevalaisen kansanrunouden käsite, joka on vakiintunut tarkoittamaan kalevalamittaista runoutta.

"Kalevalaisesta arkkitehtuurista" puhuminen on vääjäämättä melkoista tyhjänjauhantaa. Mitä se sellainen arkkitehtuuri on? 1900-luvun alun kansallisromantiikka-jugendia, 1700- ja 1800-lukujen karjalaista talonpoikaisarkkitehtuuria, rautakautisten rakennusperinteiden rekonstruoimista, jotain muuta?--130.234.5.137 10. syyskuuta 2007 kello 15.26 (UTC)

Virheellisen asiakohdan korjaus[muokkaa wikitekstiä]

Arkkitehtuurissa on steinerlaisia vaikutteita.[1]

Tapani Hietalahden kanssa käydyn henkilökohtaisen keskustelun kanssa hän mainitsee että Pauanteessa on maailman arkkitehtuurista tulevia vaikutteita, mutta missään määrin antroposofinen se ei ole. Lauri Oilinki ei ole ollut rakentajaan, Tapani Hietalahteen missään yhteydessä. Vastineeksi artikkeliin on Tapani Hietalahti itse kirjoittanut tekstin, mikä kertoo mitä Pauanne todellisuudessa on.

  1. Lauri Oilinki: Pauanne pauhaa tyhjillä taloillaan. Uutispäivä Demari 28.6.2007