Keskustelu:Mercedes-Benz SL-sarja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistin korjattava mallineen, sillä tämän artikkelin nimi on kirjoitettu samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin automallien/sarjojen artikkelit. Toivoisin perusteluja, jos kaikkien automallisarjojen nimiä halutaan muuttaa. --kalamies 8. kesäkuuta 2007 kello 08.31 (UTC)

Otsikossa on yhdyssanavirhe, joka on korjattava jollakin esittämälläni tavalla. Annatko esimerkkejä muista vastaavista tapauksista? En itse heti löytänyt muita. Korjausmallineita ei ole syytä poistaa, ennen kuin asia on korjattu tai korjaustarve on todettu aiheettomaksi. --Hippophaë 8. kesäkuuta 2007 kello 11.35 (UTC)
Niin poistin mallineen koska "totesin"/luulin sitä aiheettomaksi. Muita vastaavalla tavalla kirjoitettuja artikkeleita ovat mm. Mercedes-Benz , Mercedes-Benz E-sarja , Mercedes-Benz S-sarja . eli jos tämä on väärä ovat myös nuo kaikki muut väärin kirjoitettuja.--kalamies 9. kesäkuuta 2007 kello 18.48 (UTC)
Näistä kaksi viimeistä vaatii samanlaisen korjauksen. Jos Mercedes-Benz on osa varsinaista sarjan nimeä, täytyy sarja-sanan edessä olevaa yhdysmerkkiä edeltää välilyönti, sillä ilmaus sisältää välilyöntejä. Muussa tapauksessa Mercedez-Benz-sanan pitää olla genetiivissä, koska kahdesta nominatiivimuotoisesta sanasta ei voi muodostaa uutta käsitettä tuolla tavalla. Kolmas vaihtoehto on jättää koko sarja-sana pois. --Hippophaë 10. kesäkuuta 2007 kello 15.12 (UTC)
Selvä, ensimmäinen versio on paras. Sarja sana on oleellinen sillä kyseessä on sarja eri automallejeja, ei yksi automalli. genetiivimuodossa taas se vaikuttaisi oudolta. Eli uusi nimi olisi Mercedes-Benz SL -sarja?--kalamies 10. kesäkuuta 2007 kello 17.52 (UTC)
Siirsin sivun--kalamies 10. kesäkuuta 2007 kello 17.54 (UTC)

Mielstäni oikea kirjoitustapa Mercedeksen sarjoille olisi "Mercedes-Benz, sarjan kirjaimet ja sana sarja ilman välilyöntejä" (E-sarja, GL-sarja). Pienellä tutkimisella suurin piirtein kaikista netistä löytyvissä sivuissa on näin kirjoitettu (myös englanti: S-class, saksa S-klasse). Myös Mercedeksen virallisilta kotisivuilta näin on kirjoitettu. Luultavasti teidän kielioppitietäjien esittämät perusteet ovat aivan oikeat, mutta näin automaailmassa sarjat on aina ruukattu kirjoittaa näin, ja olisi hyvä tehdä niin myös täällä.

Täytyy myös ottaa huomioon etteivät kaikki mallit ole "sarjoja". Esim. S, E ja C ovat, mutta ei esim. SL tai SLK! Ilmeisesti ette tienneet tätä kirjottaessannne. Tälle sivulle virallinen otsikko olisi siis Mercedes-Benz SL. En lähde nyt itse muuttelemaan näitä välilyöntivirheitä tai sarjavirheitä, antaa muiden hoitaa homma. Mitkä ovat sarjoja, mitkä eivät: tarkastakaa esim. http://www.autowiki.fi/index.php/Mercedes-benz. Eli kommentoikaapa tätä tai alan itse muuttelemaan sarjoja! Mikkopsoni 13. kesäkuuta 2007 kello 14.41 (UTC)

SL on sarja. Lähde: mercedes-benz.fi. Ainoastaan SLR ja Erikoismallit eivät ole sarjoja, joka käy ilmi kyseisestä sivusta. //John Locke 14. kesäkuuta 2007 kello 07.10 (UTC)
Näin kai asia sitten on, muistelin vain näkeneeni jostain, etteivät nämä tietyt mallit ole sarjoja. Eiköhän kuitenkin mercedeksen viralliset sivut ole oikeassa. Mikkopsoni 14. kesäkuuta 2007 kello 08.49 (UTC)