Keskustelu:Francis Bacon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Eikö tämän artikkelin tulisi olla nimellä Francis Bacon? Uskoisin, että tämä henkilö on tälle nimelle ilman mutta eniten haettu vaihtoehto. Siirtoon ilmeisesti tarvitaan kuitenkin ylläpitäjän oikeudet, koska tuolla täsmennyssivulla on muokkaushistoriaa. Nykyisellään ohjauksen maalariin voi hoitaa Tämä artikkeli -mallineella, eikä täsmennyssivua tarvita lainkaan, ja jos fi-wikiin tulee lisää artikkeleita samannimisistä henkilöistä, voidaan luoda Francis Bacon (täsmennyssivu), johon ohjataan tästä artikkelista. --Herra Maka 10. maaliskuuta 2008 kello 19.26 (UTC)

Olen sanonut samaa artikkeleista Avaruus (tähtitiede), materialismi (ontologinen) ja idealismi (ontologinen), mutta kukaan ei ole tehnyt mitään. --Thi 10. maaliskuuta 2008 kello 19.28 (UTC)
Tämä artikkeli ja artikkeli Avaruus lienevät selviä tapauksia, ja olet varmasti minua pätevämpi arvioimaan sanojen idealismi ja materialismi eri merkitysten ensisijaisuutta. Idealismista sanan arkikielen merkityksessä ei kai koskaan tullaan tekemään tietosanakirja-artikkelia (?), ja idealistiset filosofiset opit ovatkin sitten tuolle artikkelille alisteisia. Materialismin tapauksessa arkikielen merkityksestä voitaneen tehdä en-wikin artikkelia en:Economic materialism vastaava artikkeli, ja vastaavasti listata täsmennyssivulle muita materialistisia filosofisia oppeja. Jos tämä keskustelu ei päädy ylläpitäjien silmiin, voin kiskaista jotakuta moppausoikeutettua hihasta irc-kanavalla. --Herra Maka 11. maaliskuuta 2008 kello 09.13 (UTC)