Keskustelu:Extreme metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laitoin tuon funeral doomin tuonne dark metaliin doom/deathin tilalle ,koska se kuvaa huomattavasti paremmin tuota dark metalin doom ja death metallista puolta kuin tuo aiempi doom/death.

  • Ihmettelen tässä, onko tämä artikkeli WikiPedian arvoinen? Artikkeli ei ole käytännössä muuta kuin lista, tai tarkemmin ottaen lista listoista. Tiro 7. elokuuta 2006 kello 18.49 (UTC)
Toki tämäkin on parempi kuin ei mitään. Artikkeli on merkitty korjattavaksi, joten nyt täytyy vaan odottaa, että joku tulee ja korjaa :). --Jetman 7. elokuuta 2006 kello 18.50 (UTC)

Äärimetalli vs. Extreme metal[muokkaa wikitekstiä]

Onko mielestänne parempi käyttää vieraskielistä termiä vai suomenkielistä vastinetta. Ainakin suomalaisissa musiikkilehdissä olen nähnyt äärimetalli-termin paljon useammin kuin "extreme metal". Varsinkin metallimusiikkiin erikoistuneessa Infernossa käytetään äärimetallia extreme metalin sijasta. Mitä muut ovat mieltä? --kebabi 18. elokuuta 2006 kello 20.19 (UTC)

Google: 1040 osumaa vs. 63 osumaa. Tämän puolesta siis selvä. Mielestäni tämä on hyvä, eihän thrash metaliakaan suomenneta puintimetalliksi eikä power metalia voimametalliksi (paitsi musiikkimedioissa voimametalli-termiä käytetään toisinaan epävirallisesti). Hevigenrejen suomennoksia toki näkee musiikkimedioissa, mutta niissäkin viralliset termit ovat englanniksi (poikkeukset progressiivinen metalli ja neoklassinen metalli). Musiikkimedioissa kieliasu on muutenkin vapaampaa kuin wikipediassa. --Shovi 19. elokuuta 2006 kello 16.12 (UTC)
Katsoitko yhtään Googlen osumia extreme metalista? Sehän löysi esim. Playstation Finlandin keskustelupalstoilta aiheen, jossa keskusteliin pelistä jossa esiintyi sanat "extreme metal". Seassa on myös englanninkielisiä osumia, vaikka asetuksena se etsikin suomenkielisiltä sivuilta. Ja 125 ensimmäisen jälkeen tulee ilmoitus "Näyttääksemme kaikkein oleellisimmat tulokset olemme jättäneet pois joitakin kohteita, jotka ovat hyvin samankaltaisia kuin jo näytetyt 125. Jos haluat, voit toistaa haun ja sisällyttää siihen pois jätetyt tulokset.", joten Google-osumat ei oikein toimi tässä kohtaa. --kebabi 19. elokuuta 2006 kello 19.06 (UTC)

What a fuck![muokkaa wikitekstiä]

Mistä lähtien doom metal, Industrial metal tai Folk metal ovat olleet mukamas raskaan metallin(Huom. Extreme metalin suomennos) alalajeja?

Doom metalihan on todella hidasta ja erityisen raskasta, joten mikä on ongelmana? Folk metal ja industrial metal voivat olla erittäinkin raskasta, muttei sitä välttämättä ole. --kebabi 5. syyskuuta 2006 kello 16.20 (UTC)
Kutosluokan englannintuntien taso (kuten näemmä äidinkielenkään tuntien taso) ei vaikuta järin korkealta, sillä extreme metallin voisi suomentaa äärimetalliksi kun taas raskas metalli englanniksi käännettynä on vanha tuttumme heavy metal. --Shovi 18. lokakuuta 2006 kello 14.38 (UTC) ps. jopa kaksitoistavuotiaan hevi"miehen" pitäisi kyetä kirjoittamaan ne neljä tildeä tuottamansa tekstin perään.

Eiköhän tuon extreme metalin voisi suomentaa ihan vain sanalla raskasmetalli. Vaikka tottakai äärimetallikin kelpaa. On toki olemassa myös olemassa sitten tämä örinämetalli joka olisi kieltämättä paljon osuvampi kuin ärrimetallit ja raskasmetallit yhteensä. Niin ja miksei suomen kielisessä wikipediassa ole muuten tehty tuota örinälulu eili englanniksi deathgrunt-osiota? Ajattelinpa vaan kun en.wikipediassa on tuo örinäosio. Vituttaa kun suomen wikipedia on niinkin jäkeenjäänyt eikä tajua ollenkaan ottaa mallia englannin wikipediasta! Etos

Ei, "örinämetalli" ei ole sama kuin extreme metal, enkä ole tuota termiä kuullut/nähnyt hirveästi käytettävän. Myöskään raskasmetalli ei käy, koska ei ole tarpeeksi kuvaava. Esim. thrash metal, black metal tai vaikkapa doom metal ovat raskasta (varsinkin doom metal), mutta jos joku yhtye on puhdasta blackia, thrashia tai doomia, ei se välttämättä ole extreme metalia. --kebabi 5. syyskuuta 2006 kello 16.20 (UTC)
Poistin "(suomeksi örinä metalli)" -kommentin, sillä sen lisäksi että se on kieliopillisesti virheellinen, se on myös melko typerältä kuulostava ja paikkaansa pitämätön termi. Kaikessa extreme metallissa ei öristä. - Apollyon 14. lokakuuta 2006 kello 16.31 (UTC)

Kirjoitusvirhe eli se on örinälaulu ei örinälulu

Oo hiljaa kepsu! Kyllä se on nyt ,niin että extreme metal=örinämetalli. Näin sen en.wikissäkin määriteltiin. Doom voi olla raskasta ,mutta sillä ei ole siltikää mitään tekemistä extrememetallin kanssa! Tuon sinun määritelmäsi perusteellahan power metalkin olisi extreme metallin alalaji.

Mikään laji ei ole extreme metalin alalaji. Extreme metalhan ei myöskään ole oma lajinsa. --kebabi 16. lokakuuta 2006 kello 12.45 (UTC)
Extreme metalhan niputtaa useita alalajeja yhteen, joten sillä ei varsinaisesti ole alalajeja, vaan sitä pikemminkin käytetään kuvaamaan erilaisia metalligenrejä. --Shovi 16. lokakuuta 2006 kello 16.58 (UTC)

ja on se kumma kun äijä ei ole kuullut örinämetalista ja on silti ilmeisesti hevari. Ei siis millää pahalla.

Olen kuullut, mutta käyttääkö tuota termiä esim. media? Itse en ole törmännyt kyseiseen termiin missään vakavasti otettavassa lehdessä tai nettisivulla. --kebabi 16. lokakuuta 2006 kello 12.48 (UTC)
Örinämetalli on samankaltainen termi kuin kikkelihevi, mutta extreme metal ei ole örinämetallia. Örinämetalli taas on extreme metallia. --Shovi 16. lokakuuta 2006 kello 16.57 (UTC)