Kaso

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaso Oy (ent. Kassakaappi Oy) on turvallisuusalalla toimiva metalliteollisuusyritys, joka tarjoaa asiakkaiden omaisuuden ja tiedon suojaamiseen niin murtoa, paloa kuin muitakin uhkatekijöitä vastaan testattuja tuotteita, sekä niiden suunnitteluun, hankintaan, asennukseen ja käyttöön liittyviä palveluja. Yrityksen päätuotteita ovat raskaat turvatuotteet (mm. arkiston- ja holvinovet sekä elementtiholvit), kassa-, paloturva- ja datakaapit, kevyet turvatuotteet (mm. tallelokerot ja kassalippaat), turvaovet sekä puku- ja lokerokaapit. Kaso Oy:n huolto päivystää ja palvelee asiakkaita kaikissa kassakaappeihin liittyvissä asioissa koko Suomen alueella. Kason huolto ja asennuspalvelut ovat ISO 9001 -sertifioituja tarjoten varmasti asiantuntevia palveluita ainoana toimijana Suomessa.

Kaso Oy on suomalainen perheyritys.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kason toimitilat ovat Helsingin Suutarilassa.

Kaso Oy:n perustivat Alfred Bachmann sekä Theo Gellin Helsingissä vuonna 1944. Toiminta käynnistyi sodassa vaurioituneiden kassakaappien korjaustoimintana. 1960-luvulla toiminta laajeni voimakkaasti, ja yritys rakensi Helsingin Suutarilaan uudet toimitilat, joissa yritys edelleen toimii. 1960-luvulla yritys myös kansainvälistyi, kun säännölliset toimitukset ensin useisiin Euroopan maihin, ja sittemmin Euroopan ulkopuolelle alkoivat. Saksaan perustettiin myyntikonttori. Kaso Oy aloitti myös lukittavien vaatekaappien valmistamisen.

1970-luvulla Kaso Oy osti Suomen vanhimman kassakaappivalmistajan Kaipio Oy:n (perustettu 1891), ja modernisoi sen tuotteet ja tuotantomenetelmät. Holvinovien ja kassakaappien ensimmäiset yhteispohjoismaiset SFS-standardin mukaiset murtotestit suoritettiin. 1980-luvulla perustettiin myyntiyhtiö Miamiin, Floridaan, ja kokeiltiin myös kassakaappien valmistusta USA:ssa. Kaso Oy:n emoyhtiö Kasola Oyj listautui Helsingin arvopaperipörssiin 16. joulukuuta 1987.

1990-luvulle tultaessa Kaso-konsernin henkilöstömäärä ylitti 500 henkilöä. Yhtiö toi eurostandardin mukaiset kassakaapit markkinoille, ja aloitti holvinovien toimitukset kiinalaisille markkinoille. 2000-luvulla Kaso Oy kehitti yhteistyössä tutkimuslaitosten kanssa BFP-monikerrosteknologian, joka mahdollistaa kevyet, mutta silti korkean turvatason vaatimukset täyttävät kassakaapit. Vuonna 2008 Kasola Oyj poistui Helsingin pörssistä järjestelyllä, jossa John Nurmisen logistiikkaliiketoiminta (sittemmin Nurminen Logistics Oyj) siirrettiin Kasola Oyj:n sisään, ja Kasola Oyj:n pääomistajat ostivat Kasola Oyj:n tytäryhtiöt Kaso Oy:n ja MK-Tresmer Oy:n liiketoiminnat ja kiinteistöt.

2010-luvulla Kaso Oy on lanseerannut useita uusia tuotteita, kuten uudet kevytholvit ja kevytholvinovet sekä E-500 -sarjan kassakaapin, joka mahdollistaa pankkisäilytystä vastaavan turvatason kotiin ja toimistolle. Kaso Oy on tuonut markkinoille myös eurotestatut turvaovet (Kaso-Ovi), jotka tarjoavat niin koteihin kuin liiketiloihin ylivoimaisen murtosuojauksen lisäksi testatun palosuojan, haju- ja äänitiiveyttä unohtamatta.

Vuonna 2019 75 vuotta täyttävä Kaso Oy on ainoa pohjoismainen kassakaappivalmistaja. Kason tuotteita on myyty yli sataan maahan, ja Kason asiantuntemukseen luottavat niin viranomaiset, isot kaupan alan toimijat, rahanhuoltoyritykset, presidentit kuin kuninkaatkin. Useita satoja Kason elementtiholveja on toimitettu ja asennettu ympäri maailmaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]