John Part

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John Part (2022)

John Part (29. kesäkuuta 1966 Toronto, Kanada) on kanadalainen dartsinpelaaja. Part on lajin kolminkertainen maailmanmestari (1994, 2003, 2008) ja toistaiseksi kaikkien aikojen menestynein Euroopan ulkopuolelta lähtöisin oleva dartsinpelaaja.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Part aloitti dartsin harjoittelun 1987 ja ammattilaisuransa 1991. Vuonna 1994 Part osallistui Kanadan rankingykkösenä BDO:n maailmanmestaruusturnaukseen ja voitti turnauksen sekä ensikertalaisena että ensimmäisenä Iso-Britannian ulkopuolelta lähtöisin olevana dartsinpelaajana. Part hävisi koko turnauksessa vain yhden erän sivuten Eric Bristowin vuonna 1984 tekemää ennätystä. Myöhemmin samaan on pystynyt vain Phil Taylor vuoden 2001 maailmanmestaruusturnauksessa.

Vuonna 1997 Part jätti BDO:n ja liittyi PDC-järjestöön. Vuoden 2001 maailmanmestaruusturnauksessa Part eteni loppuotteluun häviten kuitenkin murskaavasti Phil Taylorille. 2003 Part ja Taylor kohtasivat jälleen finaalissa ja tällä kertaa kanadalainen yllättäen voitti kahdeksan edellistä mestaruutta voittaneen Taylorin erin 6-5 ja saavuttaen myös PDC:n maailmanmestaruuden ensimmäisenä Iso-Britannian ulkopuolisena pelaajana. Samalla hän nousi maailman rankingykköseksi.

Part uusi maailmanmestaruuden vuonna 2008 ja oli tuolloin Taylorin lisäksi ainoa vähintään kaksi PDC:n mm-titteliä saavuttanut pelaaja. Vuoden 2011 World Matchplay-turnauksessa Part heitti uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan televisioitujen otteluiden yhdeksän tikan poikkaisun.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]