John Garrett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

John Murdoch Garrett (s. 17. kesäkuuta 1951) on kanadalainen entinen jääkiekkomaalivahti ja television urheilukommentaattori . Hän pelasi World Hockey Associationissa vuosina 1973–1979 ja sitten National Hockey Leaguessa vuosina 1979–1985. Kun hän lopetti pelaamisen, hän siirtyi lähetystoimintaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garrett syntyi Trentonissa, Ontariossa .

Pelaajan ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin St. Louis Blues valitsi Garrettin vuoden 1971 NHL :n osallistumisdraftissa. Hän pelasi vuoden Bluesin Central Hockey Leaguen tytäryhtiössä ennen kuin liittyi Western Hockey Leaguen Portland Buckaroosin puoleksi kaudeksi ja siirtyi sitten Richmond Robinsiin. American Hockey League. Hän teki sopimuksen Minnesota Fighting Saints of the World Hockey Associationin kanssa vuosina 1973-74 . Hän pelasi Fighting Saintsin kanssa, kunnes hän jätti joukkueensa 25. helmikuuta 1976. Sitten hän teki sopimuksen Toronto Torosin kanssa ja seurasi Toros-franchising-sopimusta, kun hän muutti Birminghamiin. Viimeisellä WHA-kaudella Garrett vaihdettiin New England Whalersiin, ja hän pysyi franchising-sarjassa, kun hän saapui NHL:ään. Hän pitää hallussaan ennätystä WHA:n historian eniten tappioita maalivahtina. Garrett pelasi myös NHL:n Quebec Nordiquesissa ja Vancouver Canucksissa ennen eläkkeelle jäämistä kauden 85-86 alussa.

Garrett oli mukana yhdessä NHL:n All-Star- ottelun historian omituisimmista skenaarioista. John Garrett korvasi loukkaantuneen Richard Brodeurin, Vancouver Canucksin ainoan edustajan vuoden 1983 All-Star-ottelussa samana vuonna, ja hänet äänestettiin pelin MVP:ksi ennen pelin loppua. Kun Wayne Gretzky teki neljä maalia viimeisen kymmenen minuutin aikana, äänestettiin uudelleen ja Gretzky valittiin All-Star Gamen MVP:ksi.

Tilastot: Garrett's stats The Goaltender Home Page. Viitattu 22.9.2017.

Radio-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garrett jäi eläkkeelle ennen kautta 1985–1986 . Canucksin GM Harry Neale oli tarjonnut hänelle apulaisjohtajan paikkaa, mutta Neale erotettiin ja tarjous peruttiin myöhemmin. [1] Garrett aloitti sitten lähetysuransa vuosina 1986-87 . Hän työskenteli värikommentaattorina CBC:n Hockey Nightissa Kanadassa . Muutaman vuoden kuluttua häntä pidettiin arvokkaana joukkueen jäsenenä, ja hänelle määrättiin ensimmäinen konferenssifinaali vuonna 1991 – ensimmäinen kahdeksasta peräkkäisestä. Tuona aikana hän toimi myös värikommentaattorina Edmonton Oilersin paikallisissa televisiolähetyksissä ja työskenteli yhdessä Bruce Buchananin kanssa. Hän jätti CBC:n vuonna 1998 liittyäkseen aloittelevaan CTV Sportsnetiin (nykyään Rogers Sportsnet ). Hän työskenteli studioanalyytikkona kansallisissa lähetyksissä sekä Calgary Flames -pelien värikommentaattorina Sportsnet Westissä. Vuoden 1994 NHL:n työsulun aikana hän työskenteli hetken Kanadan United Parcel Servicessä Vancouverissa, Brittiläisessä Kolumbiassa .

Kaudesta 2002–2003 Garrett on toiminut Sportsnet Pacificin Canucksin pelien värikommentaattorina, ensin Jim Hughsonin ja myöhemmin John Shorthousen kanssa . Hänellä oli myös satunnaisia verkkotehtäviä HNIC:ssä, ja koska Rogers hankki Kanadan kansallisen sopimuksen NHL:stä vuonna 2014, hän saa joskus verkkotehtäviä joko Sportsnetissä tai Cityssä.

Lempinimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden 1984-85 jälkeen Garrett ansaitsi lempinimen "Lotto", koska hänen korkeat maalinsa keskiarvoa 6,49 vastaan oli sama kuin Kanadan kansallinen lotto, Lotto 6/49 . 

Garrett poimi Cheech-lempinimensä joukkuetoveriltaan Rick Smithiltä 1970-luvun puolivälissä. Hänen afroleikkauksensa ja viikset muistuttivat Cheechiä komediaduosta Cheech ja Chong

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Reid: Hockey Card Stories: True Tales from Your Favourite Players, s. 64. Toronto: ECW Press, 2014. ISBN 978-1-77041-197-5.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]