Jo Wilson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jo Wilson
Henkilötiedot
Koko nimi Josephine Alice "Jo" Wilson
Sukupuoli nainen
Suhteet
Lapset Luna Wilson (s. Toukokuussa 2020)

Jo Wilson on fiktiivinen hahmo ABC:n sairaaladraama Greyn Anatomiassa. Häntä esittää Camilla Luddington. Hahmo esiintyi ensimmäistä kertaa Greyn Anatomian yhdeksännen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa, "Going, Going, Gone".

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wilsonin äiti jätti hänet paloasemalle vain viiden päivän ikäisenä. Wilson ei koskaan löytänyt pysyvää sijaiskotia ja 16-vuotiaana hän muutti asumaan autoonsa. Wilson valmistui luokkansa parhaana oppilaana ja jatkoi opiskelua Princetonin yliopistossa ja sieltä valmistumisen jälkeen hän opiskeli lääketiedettä Harvardin yliopistossa. Wilson oli erinomainen oppilas ja valmistui aina loistonumeroin.

Kun Wilson opiskeli lääketiedettä, hän tapasi vanhemman, menestyneen lääkärin, Paul Stadlerin. Pari meni naimisiin nopeasti. Stadler alkoi kuitenkin pahoinpidellä Wilsonia, kerran melkein tappaneen hänet. Wilson varastaa Stadlerilta rahaa, vaihtaa nimensä ja karkaa eri puolelle maata. Wilson ei ikinä uskaltanut hakea avioeroa, peläten että Stadler löytäisi ja tappaisi hänet. Wilson uskaltaa hakea avioeroa Alex Karevin ja Meredith Greyn tuella. Stadler ilmestyy uuden kihlattunsa, Jennyn kanssa Grey Sloan Memorial sairaalaan. Kun Stadler ja Jenny ovat Seattlessa, jää Stadler Rattijuopon auton alle. Stadler julistetaan aivokuolleeksi ja Wilson, Stadlerin virallinen vaimo, saa päättää sammutetaanko hengityskone. Wilson päättää sammuttamisen puolesta ja Stadler kuolee.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koronaviruspandemian aikana Wilson hoitaa Val Ashtonia, joka kärsii kohdunulkoisesta raskaudesta, joka on kaikkien yllätykseksi edennyt viikolle 26. asti. Val päätyy menehtymään, mutta vauva, Luna saadaan pelastettua. Wilson kiintyy Lunaan, joka tarvitsee pitkään hoitoa sairaalassa. Hän yrittää adoptoida Lunan, mutta sosiaaliviranomaiset eivät suostu tähän. Wilson päättää taistella Lunasta ja lopulta hän saa viedä tyttärensä kotiin 2021 huhtikuussa.