Jade (Mortal Kombat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jade
Esiintynyt Mortal Kombat II
Ultimate Mortal Kombat 3
Mortal Kombat Trilogy
Mortal Kombat Advance
MK: Deception
MK: Shaolin Monks
MK: Unchained
MK: Armageddon
Mortal Kombat (2011)
Mortal Kombat 11
Henkilötiedot
Kotimaa Edenia
Laji edenialainen, eli esihistoriallisten ihmisten ja kuolemattomien jumalten hitaasti vanheneva jälkeläinen
Taistelulajit Fan Zi (MK:D, MK:A)
Kuo Shou (MK:D)
Aseet Steel fans (MKII)
(UMK3, MKT, MK:D, MK:SM, MK:A)
Liittoumat Edenia
Entiset liittoumat Shao Kahn

Jade on fiktiivinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa.

Jade on prinsessa Kitanan lapsuuden ystävä. He palvelivat yhdessä Mileenan kanssa Outworldin keisaria, Shao Kahnia. Kun Kitana viimein kääntyi Kahnia vastaan, Jaden käskettiin kaapata Kitana keisarille. Hän kuitenkin pysyi lojaalina ystävälleen ja liittyi tämän kanssa parantamaan heidän kotimaailmaansa, Edeniaa, jota Shao Kahn oli turmellut. Nykyään Jade toimii vapaan Edenian armeijan kenraalina ja palvelee Kitanaa ja hänen äitiään, kuningatar Sindeliä. Jade on katkera Tanyalle, joka petti Edenian ja liittoutui pahuuden puolelle, minkä seurauksena Jade ja Tanya ovat vihollisia.

Jade nähdään Mortal Kombat-peleissä vihreään, ihonmyötäiseen pukuun pukeutuneena palkkatappajana. Hän on melko samanlainen kuin Kitana ja Mileena, mutta huomattava ero on hänen päivettynyt ihonsa. Hänet nähtiin ensimmäisen kerran Mortal Kombat II:ssa, jossa hän ei kuitenkaan ollut pelattava hahmo. Myöhemmin hän oli pelattavana Ultimate Mortal Kombat 3:ssa ja tämän jälkeen useissa muissa Mortal Kombat peleissä. Jade käyttää aseenaan metallista Bo-sauvaa, mutta joskus myös teräväreunaisia bumerangeja. Mortal Kombat: Armageddonissa Jade osallistui Armageddonin taisteluun, jossa hän taisteli Tanyaa vastaan. Jade sai myöhemmin taistelussa surmansa. Jaden vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja uusilla voimillaan halkaisi pyramidin kahtia ja vangitsi sen sisälle kaikki pahuuden puolella taistelleet, jonka jälkeen Jadea juhlittiin sankarina.

Vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä Jade taisteli Sonyaa vastaan, mutta hävisi tälle. Myöhemmin Jade kohtasi Raidenin, Jaxin ja Johnny Cagen asevarastolla vaatien heitä lähtemään ja taisteli Jaxia vastaan, mutta hävisi. Myöhemmin Jade seurasi Kitanaa Shao Kahnin käskystä ja joutui taistelemaan tätä vastaan, mutta hävisi. Myöhemmin Jade taisteli voitokkaasti Barakaa vastaan ja vapautti Kitanan vankeudesta kukistamalla Sheevan. Kitana lähetti Jaden hakemaan apua Raidenilta ennen kuin hän jäi uudelleen vangiksi. Jade myöhemmin kohtasi Mileenan ja kukisti tämän. Smoken ilmestyttyä paikalle hän vieheellisesti luuli Mileenaa Kitanaksi ja hyökkäsi Jaden kimpuun, mutta Jade voitti Smoken ja selitti tilanteen. Jade liittyi Earthrealmin puolustajiin ja puolusti temppeliä kyborgien hyökkäykseltä. Sindelin saavuttua paikalle hän tappoi Jaden repimällä tämän sydämen irti. Myöhemmin Quan Chi herätti Jaden henkiin ja langennut Jade nähtiin Quan Chin orjana Netherealmissa. Jade ei esiintynyt Mortal Kombat X-pelissä, mutta Mortal Kombat X-sarjakuvassa selvisi, että Jade oli suorittamassa erikoistehtävää pelin tapahtumien aikaan ollen kykenemätön suojelemaan Quan Chitä.

Mortal Kombat 11-pelissä langennut Jade toimi korruptoituneiden Kitanan ja Liu Kangin palvelijana varoittaen hetä Earthrealmin joukkojen hyökkäyksestä Netherealmin temppeliin. Myöhemmin Kronika tuo aikamyrskyn avulla menneisyyden Jaden nykyaikaan. Menneisyyden Jade liittoutuu Kotal Kahnin kanssa, joka joutui pakenemaan menneisyyden Shao Kahnia. Langennut Jade kohtaa menneisyyden Liu Kangin ja Kung Laon Wu Shin akatemian tyrmissä, mutta häviää taistelun heille. Menneisyyden Jaden ja Kotalin keskustelun aikana paljastaa, että heillä oli ennen rakkaussuhde. Jade kohtaa korruptoituneen itsensä, D'Vorahin ja Kollectorin kukistaen heidät taistelussa. Myöhemmin Jade joutuu taistelemaan Kotalia vastaan tämän yrittäessä teloittaa nuoria Tarkataneja ja voittaa hänet sanoen Kotalin tulleen kovasydämiseksi. Jade jää Shao Kahnin vangiksi ja Skarlet yrittää imeä Jaden veret kuiviin, mutta Kitana, Liu Kang ja Kung Lao estävät sen. Voitettuaan Barakan puolelleen Jade oli läsnä kolosseumilla Kitanan kukistettua Shao Kahnin lopullisesti ja Jade paransi vammautuneen Kotalin vammat. Myöhemmin langennut Jade taisteli Shang Tsungin saarella Jaxia ja Jacquita vastaan häviten heille. Menneisyyden Jade oli mukana Raidenin joukoissa hyökkäämässä Kronikan linnoitukseen Netherealmissa. Langennut Jade taisteli myöhemmin Kronikan linnoituksessa Liu Kangia vastaan häviten tälle.

Mortal Kombat 11: Aftermath-lisäosassa Jade oli vienyt Kotalin parannettavaksi Sielujen Kammioon. Myöhemmin Jade yritti estää Sheevaa viemästä Sindelin ruumista Sielujen Kammioon ja Sheeva joutui kukistamaan Jaden taistelussa. Havahduttuaan Jade kertoi asiasta Kitanalle. Myöhemmin Shang Tsungin saarella langennut Jade herätti voimillaan kuolleet saaren asukkaat henkiin ja lähetti heidät Nightwolfin, Fujinin ja Shang Tsungin kimppuun. Shang Tsung onnistui myöhemmin kukistamaan langenneen Jaden taistelussa. Myöhemmin menneisyyden Jade taisteli Netherealmissa Sindeliä vastaan, mutta Sindel kukisti hänet. Myöhemmin Kronikan linnoituksessa Sindel tappoi langenneen Jaden lävistämällä hänet ja Kitanan tämän omalla sauvallaan.

Elokuvassa Mortal Kombat: Annihilation Liu Kang kohtasi Jaden aavikolla suoritettuaan Nightwolfin testin. Myöhemmin paljastui, että Jade oli todellisuudessa Shao Kahnin kaksoisagentti, joka lähetettiin häiritsemään muiden suunnitelmia. Myöhemmin Shao Kahn syötti Jaden gargoylelle rangaistukseksi epäonnistumisestaan.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lopetusliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bo Decap: Jade heittää Bo-sauvansa vastustajan pään läpi. Sitten hän ottaa sauvan molemmista päistä kiinni, heilauttaa itsensä vastustajan yli, jolloin vastustajan pää irtoaa ruumiista. Lopuksi Jade poseeraa vastustajan verta tihkuva pää Bo-sauvansa lävistämänä. (MK:D)
  • Staff Slice: Jade ottaa muutaman askelee vauhtia, ja juoksee sitten vastustajan ohi leikaten tämän vyötäröstä kahtia. Vastustajan vatsasta roiskuu verta, kunnes hänen ylävartalonsa putoaa maahan. Jade alkaa poseerata, huudahtaen ja nostaen samalla vasemman kätensä. (MK:D)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.