Jäätelökakku

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jäätelökakku.

Jäätelökakku on pääosin jäätelöstä valmistettu kakku. Jäätelökakut perustuvat triftle-nimiseen jälkiruokaan, jota syötiin jo renessanssin ajalla. Jäätelökakkua syödään usein syntymäpäivillä ja häissä.

Jäätelökakku tehtiin alun perin kekseistä ja kermasta. Jäätelöä ja kakkua on yleensä lisätty vain kerroksellinen. Kuohukerman kuorrutusta on yleisesti käytetty, koska se täyttää kaksi pintakuviota. Jäätelökakku ei ole samanlainen kuin muut normaalit kakut, koska sitä ei ole leivottu olemaan täydellinen.selvennä Kakkuosa on aina paistettu jäätelökerroksen kanssa, jotta ne saadaan jäädytettyä yhteen. Jäätelökakun voi tehdä kolmessa eri muodossa, käyttämällä jäätelöä ja kakkua, kokonaan jäätelöä, tai jäätelöä ja keksejä.

Viktoriaanisella aikakaudella tehtiin bombeksi kutsuttuja jälkiruokia, jotka sisälsivät jäätelöä ja hedelmiä koristeellisissa muoteissa. Joskus annokset reunustettiin kakulla tai kekseillä. Jäätelökakkureseptejä on löydetty jopa 1870-luvulta.lähde?

Jäätelökakut sisältävät usein suklaajäätelöä, toffeeta, keksinmurusia, vaniljajäätelöä ja pehmistä, jonka on tarkoitus olla jäätyneen näköinen.selvennä

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]