Hurrikaani Georges

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hurrikaani Georges 20. syyskuuta 1998. Infrapunakanavan sääsatelliittikuva.
Georgesin reitti ja voimakkuus väritettynä Saffirin-Simpsonin hurrikaaniasteikon mukaan: tumma orranssi 4, oranssi 3, keltainen 2, vaaleankeltainen 1. Sinisten pallukoiden kohdalla Georges oli vain trooppinen myrsky.

Hurrikaani Georges oli vuoden 1998 seitsemäs nimetty trooppinen myrsky Atlantin hurrikaanikaudella, ja tuon kauden neljäs trooppinen hirmumyrsky. Saffirin-Simpsonin hurrikaaniasteikolla se luokiteltiin toiseksi voimakkaimmalle tasolle neljä. Se osui maihin seitsemän kertaa matkallaan Karibianmeren ja Meksikonlahden poikki.[1] Se surmasi 604 ihmistä, joista 380 oli Dominikaanisesta tasavallasta, 209 Haitista, seitsemän puertoricolaista, kuusi kuubalaista, ja viisi Saint Kitts ja Nevisin asukasta sekä yksittäisiä ihmisiä muista alueen valtioista. Suurimmat aineelliset vahingot tulivat Saint Kitts ja Nevisillä sekä Floridassa.

Georgesiksi kehittynyt säähäiriö havaittiin ensimmäisen kerran 13. syyskuuta. Se voimistui trooppiseksi myrskyksi 16. syyskuuta ja hurrikaaniluokkaan seuraavana päivänä. Kovimmat tuulet havaittiin 19. syyskuuta. Se pysyi pitkään voimissaan, ja heikkeni trooppiseksi myrskyksi vasta 28. syyskuuta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä maantieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.