Hot Pursuit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hot Pursuit
Ohjaaja Anne Fletcher
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Christophe Beck
Kuvaaja Oliver Stapleton
Leikkaaja Priscilla Nedd-Friendly
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Warner Bros.
Fórum Hungary
Netflix
Ensi-ilta 8. toukokuuta 2015
Kesto 87 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 35 milj. dollaria[1]
Tuotto 51,5 milj. dollaria[1]
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Hot Pursuit on yhdysvaltalainen elokuva, jonka ohjasi Anne Fletcher ja ovat kirjoittaneet David Feeney ja John Quaintance. Elokuvan pääosissa on Reese Witherspoon ja Sofia Vergara.[2] Elokuvan ensi-ilta oli 8.5.2015.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rose Cooper (Reese Witherspoon) on San Antonion poliisiasemalla työskentelevä poliisi.[3] Cooper on hyllytetty kenttätöistä sytytettyään vahingossa pormestarin pojan tuleen. Cooperin esimies kapteeni Emmett (John Carroll Lynch) määrää hänet salaiseen tehtävään.

Cooperin ja seriffi Jacksonin (Richard T. Jones) tehtävänä on suojella Felipe Rivaa ja hänen vaimoaan, Daniella Rivaa (Sofía Vergara). He tarvitsevat suojelua, sillä Felipe on aikeissa todistaa oikeudessa kartellin johtajaa Vincente Cortezia vastaan.

Cooper ja Jackson saapuvat pariskunnan kotiin. Felipe ja Jackson jäävät alakertaan, kun Daniella ja Cooper menevät pakkaamaan Daniellan tavaroita yläkertaan. Kesken pakkaamisen he kuulevat alakerrasta laukauksia. Cooper käskee Daniellaa odottamaan yläkerrassa, kun hän tarkistaa tilanteen alakerrassa. Alakerrassa naamioituneet miehet ampuvat Felipen ja Jacksonin.

Cooper löytää Daniellan talon autotallista piiloutuneena auton takapenkille. He pakenevat autossa talolta. Kun Daniella yrittää karata, Cooper lukitsee tämän käsiraudoilla itseensä.

Parin helpotukseksi Cooperin työtoverit Dixon ja Hauser löytävät heidät. Cooper ja Daniella odottavat autossa, kun Cooper huomaa, että poliiseilla ja aikaisemmilla salamurhaajilla on samanlaiset tatuoinnit. He karkaavat ja suuntaavat Dallasiin, jossa Daniella voi todistaa Cortezia vastaan.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan vastaanotto oli pääosin negatiivinen. Kriitikoiden arvosteluja keräävän Metacriticin mukaan elokuva on saanut kriitikoilta keskimäärin arvosanan 31/100.[4]

Elokuva on tuottanut maailmanlaajuisesti yhteensä noin 51,5 miljoonaa dollaria.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Hot Pursuit (2015) Boxofficemojo. Viitattu 17.1.2016. (englanniksi)
  2. Hot Pursuit Elonet. Viitattu 5.1.2016.
  3. Hot Pursuit – "Comical Escapades" Movieguide. Viitattu 5.1.2016. (englanniksi)
  4. Hot Pursuit Metacritic. Viitattu 17.1.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]