Hemi (suurtehomoottori)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
1966 Dodge Charger 426 Hemi
1971 Plymouth Hemi 'Cuda

Hemi-nimitys viittaa Chrysler-yhtymän autoissa 1950-luvulta alkaen käytettyyn suurtehomoottorikonseptiin.

Hemi(spheric) tarkoittaa puolipallon muotoisia palotiloja ottomoottorissa. Niiden todettiin parantavan hyötysuhdetta ja tehoa. Hemi-moottorit oli suunniteltu vain kilparadoille sekä toisen maailmansodan aikana lentokoneisiin ja panssarivaunuihin. Maailmansodan loputtua Chrysler alkoi asentaa niitä myös henkilöautoihin. Rakenne sinänsä ei ole ainutlaatuinen, sillä samanlaista ratkaisua on käytetty muun muassa Tatra T603:n moottorissa ja nimeä "Hemi" on joissain yhteyksissä käytetty muidenkin valmistajien vastaavista sovelluksista. Yleisesti nimitys kuitenkin liittyy Chryslerin tuotteisiin.

Ensimmäinen tunnettu Chryslerin valmistama Hemi-moottorilla varustettu henkilöauto oli 1957 vuosimallinen Chrysler 300. Mallimerkintä juontui moottorin tuottamasta 300 hevosvoimasta. Öljykriisin takia Chrysler joutui luopumaan Hemi-moottoreiden käytöstä. Moottoreita kuitenkin alettiin myöhemmin käyttää uudelleen ja Hemi-moottori on saatavilla DaimlerChryslerin Dodge-, Chrysler- ja Jeep-merkkeihin. Uuden Hemi-moottorin valmistus alkoi vuonna 2002.

Maineikkain 426 Hemi esiteltiin vuonna 1964 kilpamoottorina NASCAR-autoihin. Vuosina 1966–71 moottoria oli kuitenkin mahdollista saada myös liikennekelpoisiin Chrysler-yhtymän autoihin hieman tehottomampana versiona.

Nykyaikaiset HEMI-moottorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chrysler päätti lähteä retrohuumaan mukaan ensin Chrysler PT Cruiserilla ja myöhemmin tehdasvalmisteisella Hotrod-autolla, Plymouth Prowlerilla. Todellisen huomion kuitenkin takasi Hemi-moottorin paluu kolmen vuosikymmenen jälkeen. Tällainen asennettiin Chrysler 300C-autoon. Samalla myös takavetoiset autot palasivat Chryslerin valikoimaan. Uusi Hemi-moottori ei ole aivan esikuvansa kaltainen: palotilat ovat hieman ovaalinmuotoiset, ja moottori on järjestetty lepuutusjärjestelmällä, eli matalilla kierroksilla moottori käyttää vain neljää sylinteriä. Kierroksia lisättäessä tarvitaan enemmän tehoja, jolloin kaikki kahdeksan sylinteriä saavat toimintakäskyn tietokoneelta. Samanlaista järjestelmää kehitteli myös GM:n Cadillac 80-luvulla bensiininsäästöhaaveena, mutta se ei toiminut käytännössä. Nykyään lähes jokaiseen Chrysler-yhtymän tuotteeseen on saatavilla optiona HEMI-moottori.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.