Haku (Naruto)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Haku
Ensiesiintyminen Mangan luku 16
Animen jakso 9
Ääninäyttelijät Mayumi Asano Japani,
Susan Dalian Yhdysvallat
Mona Marshall (lapsi) Yhdysvallat
Henkilötiedot
Ikä 15 (kuollut)
Syntymäpäivä 9. tammikuuta
Veriryhmä O
Pituus 155.9 cm
Paino 43.2 kg
Liittoumat
Taso ei luokkaa
Liittouma ei ole
Ryhmäsidokset Zabuza Momochi
Edelliset ryhmäsidokset Sumun maa

Haku (jap. , Hakulähde?) on fiktiivinen henkilö anime- ja mangasarja Narutossa. Hänen sukunimeään ei ole paljastettu.

Hakulla oli vahvasti androgyyninen ulkoasu, minkä johdosta sekä sarjaa seuraavat että sarjan hahmot eivät olleet aluksi varmoja hahmon sukupuolesta. Naruto Uzumakin saadessa tietää Hakun olevan poika, hän pohti ihmeissään, että Haku on jopa söpömpi kuin Sakura Haruno.

Huolimatta aikaisesta kuolemastaan, Haku on esiintynyt sarjassa useita kertoja erilaisissa takaumissa. Hän oli myös hyvin suosittu äänestyksissä, vaikkei enää olekaan kymmenen suosituimman hahmon joukossa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haku syntyi lumiseen kylään Sumun maahan. Hänen lapsuudessaan maassa vallitsi sisällissota ja kaikki verilahjoja omaavia haluttiin käyttää työkaluina sodassa. Useat henkilöt myös pelkäsivät heitä. Hakun äiti oli yksi lahjan omaavista, mutta piti sen salaisuutena lopulta päätyen naimisiin ja synnyttäen Hakun.

He pystyivät elämään rauhallista elämään kunnes nuori Haku huomasi, että oli perinyt äitinsä kyvyn ja tietämättömänä leikki voimallaan, minkä hänen isänsä näki. Hän murhautti vaimonsa ja olisi tehnyt saman Hakulle, mutta tämä loi paniikissa asunnon täyteen jääpiikkejä tappaen isänsä ja tämän palkkaaman murhaajan.

Näiden tapahtumien jälkeen Haku harhaili Veden massa ja kerjäsi kunnes Zabuza Momochi löysi hänet. Zabuza lupasi ottaa nuoren Hakun mukaansa, varoittaen tätä odottamasta minkäänlaista ystävyyttä. Haku lupasi tyytyväisenä tulla Zabuzan täydelliseksi aseeksi.

Haku suoriutui tästä täydellisesti. Hän oli todella suojelevainen ja vartioi, ettei Zabuza tekisi mitään typeryyksiä. Hän muun muassa esti Zabuzaa tappamasta Gatoa, josta uskoi olevan vielä hyötyä.

Hakun verilahjasta tuli uniikki taito sillä hän kykeni käyttämään sekä tuuleen että veteen perustuvaa chakraa samaan aikaan luoden jäätä. Haku on myös ainoa sarjan historiassa, jonka on nähty osaavan luoda erikoisliikkeitä ainoastaan yhtä kättä käyttäen.

Yhteisillä matkoillaan Zabuza ja Haku tapasivat muun muassa Kimimaro Kaguyan, jonka silmät muistuttivat Hakua omistaan.

Aaltojen maa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haku tavataan sarjassa ensimmäisen kerran naamioituneena jahti-ninjaksi, joka oli lähetetty tappamaan Zabuza. Hän seurasi Ryhmä 7:n ja Zabuzan taistelua ja Kakashin voitettua taistelu, Haku ilmestyi heittäen neulojaan Zabuzan niskaan, mikä vaivutti hänet koomaan. Tämän johdosta Kakashi kuvitteli, että Zabuza olisi kuollut. Haku otti sitten Zabuzan ruumiin mukaansa ja poistui.

Vietyään Zabuzan piilopaikkaansa, Haku herätti hänet ja kertoi iskeneensä hänen niskaansa, koska ei halunnut naarmuttaa Zabuzan vartaloa.

Hakun kerätessä hieman myöhemmin parantavia yrttejä metsästä, hän tapasi maassa makaavan Naruton, joka oli nukahtanut harjoiteltuaan koko yön. Haku lähestyi Narutoa ensin aikeissa tappaa tämän, mutta kyvyttömänä tähän, herätti Naruton. Kaksikko kävi sarjan kannalta merkittävän keskustelun, jossa Haku kysyi, että oliko Narutolla ketään tärkeää, jota halusi suojella.

Kun Zabuza kohtasi Ryhmä 7:n seuraavan kerran, Haku oli mukana taistelussa naamioituna jälleen. Hän esitteli verilahjansa saartaen Sasuken jääpeileistä muodostuneeseen vankilaan, jonka seiniin hän kykeni sulautumaan. Hän sitten loi jäästä neuloja, joita heitti Sasukea päin. Pian myös Naruto joutui tämän tekniikan valtaan ja Haku lopulta vaivutti Sasuken koomaan (mikä näytti Narutosta siltä, että Sasuke olisi kuollut). Tämän johdosta Naruto raivostui ja hänen hirviöketun chakra mahdollisti hänen parantua saamistaan iskuista ja hyökkäsi raivoissaan Hakun kimppuun voittaen tämän helposti.

Naruto oli juuri tappamassa Hakun, mutta tunnisti tämän ja pysähtyi. Haku pyysi kuitenkin Narutoa viimeistelemään iskunsa kertoen elämäntarinasa. Naruto ei kuitenkaan suostunut iskemään, sillä uskoi, että Hakun piti vielä elää. Lopulta Naruto kuitenkin suostui viemään Hakun elämän, mutta juuri ennen iskuaan, Haku tunsi Zabuzan olleen vaarassa. Kakashi oli juuri iskemässä Zabuzaa kuolettavalla iskullaan, kun Haku astui hänen eteensä uhraten itsensä Zabuzan puolesta.

Zabuza ei kuitenkaan näyttänyt piittaavaan Hakun kuolemasta vaan aikoi lyödä miekallaan sekä Hakun että Kakashin läpi, mutta hänen oikeat tunteensa paljastuivat Naruton pitämän palopuheen jälkeen. Samalla Zabuzan pettänyt Gato saapui ja viimeisenä tekonaan Zabuza tappoi Gaton. Tämän jälkeen Gaton joukkojen iskuista kuolettavasti haavoittunut Zabuza pyysi, että saisi kuolla Hakun vierellä ja Kakashi kantoi hänet Hakun ruumiin vierelle.

Hakun tapaaminen muutti Naruton maailmankuvaa ja uskomuksia huomattavasti. Myöhemmin sarjassa, Naruton taistellessa muotoaan muuttanutta Gaaraa vastaan, hän lainasi Hakun sanoja siitä, että hänellä oli tärkeitä henkilöitä, joita hän suojelisi, mikä tekisi hänestä vahvemman. Tämän ansiosta Naruto kykeni luomaan hyvin suuren varjokloonien armeijan ja kutsua Gamabuntan.

Hakun lähes voittamaton tekniikka "Hornan jääkidepeilit" oli koitua Sasukelle kohtaloksi, mutta onnekseen Sakura huomasi kyseessä olevan "valekuolematila".