Good News International Ministries

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Good News International Ministries on Kenian Malindissa toimiva herätyskristillinen lahko. Sitä on myös kutsuttu nimellä Malindin kultti (engl. Malindi Cult).

Kirkon perusti Paul Mackenzie vuonna 2003. Sillä on myös oma ohjelma End Time Messages StarTimes-tv-palvelussa, jossa kerrotaan lähetettävän opetuksia, saarnoja ja profetioita lopun ajoista.[1] Kirkko sanoo seuraavansa William Branhamin opetuksia lopun ajoista.

Mackenzie joutui 1997–2003 neljä kertaa syytteeseen saarnoistaan, mutta hänet vapautettiin. Vuonna 2019 Mackenzie pidätettiin hänen kiihotettuaan Kenian hallituksen Huduma Namba -väestörekisterijärjestelmää[2] vastaan ja verrattuaan sitä Pedon lukuun.

Vuonna 2017 lähes sata lasta pelastettiin Mackenzien kirkosta ja hänet ja muita kirkon jäseniä pidätettiin. Vihaiset Magarinin asukkaat polttivat yhden hänen kirkoistaan lokakuussa 2018. Mackenzie siirsi kirkkonsa Shakaholaan 2022.

Kirkko sai julkisuutta huhtikuussa 2023, kun viranomaiset kaivoivat ylös kymmeniä ruumiita ja tunnistivat 58 mahdollista hautaa. Ihmisten uskotaan paastonneen itsensä hengiltä Mackenzien opetusten mukaisesti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]