Franchi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Franchi on italialainen asevalmistaja, joka on erikoistunut haulikoihin ja muihin metsästysaseisiin. Yhtiön historia juontaa juurensa 1868, jolloin Fratelli Franchi -veljekset perustivat asekaupan Bresciassa, Italiassa. Aluksi yritys keskittyi lähinnä aseiden myyntiin ja huoltoon.

1900-luvun alussa Franchi laajensi toimintaansa ja alkoi valmistaa omia aseita. Erityisesti he keskittyivät haulikoiden tuotantoon, ja pian Franchin haulikot saivat mainetta laadukkaasta suunnittelusta ja valmistuksesta.

Toisen maailmansodan jälkeen Franchi jatkoi kasvuaan ja modernisoi tuotantoprosessejaan. Yritys loi uusia teknologioita ja innovaatioita, mikä vahvisti sen asemaa maailmanlaajuisesti arvostettuna metsästysaseiden valmistajana.

Nykyään Franchi on osa Beretta Holding -konsernia, joka on yksi maailman johtavista aseteollisuuden yrityksistä. Franchi jatkaa edelleen perinteisen italialaisen käsityöläisyyden ja innovaation yhdistämistä, tuottaen laadukkaita metsästysaseita niin ammattilaisille kuin harrastajillekin. Yhtiö tunnetaan erityisesti kevyistä ja kestävistä haulikoistaan, jotka ovat suosittuja niin metsästäjien kuin kilpa-ampujienkin keskuudessa.