Erilaiset ystävät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Erilaiset ystävät
Any Day Now
Tyyli draama
Kestoaika 60 min / jakso
Pääosissa Annie Potts
Lorraine Toussaint
Mae Middleton
Olivia Hack
Shari Dyon Perry
Maya Goodwin
Alkuperämaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Verkko Lifetime
Esitetty 18. elokuuta 1998 – 10. maaliskuuta 2002
Jaksoja 88
Aiheesta muualla
IMDb

Erilaiset ystävät (Any Day Now) on yhdysvaltalainen draamasarja, jota esitettiin Lifetime-kanavalla vuodesta 1998 vuoteen 2002. Sarjan pääosia näyttelevät Annie Potts ja Lorraine Toussaint. Heidän roolihenkilönsä Mary Elizabeth eli "M.E." O'Brien Sims (Potts) ja Rene Jackson (Toussaint) ovat säilyttäneet lapsuusajan ystävyytensä huolimatta rodullisesta ja sosioekonomisesta eriarvoisuudestaan.

Sarjan alussa Rene palaa monien vuosien jälkeen kotikaupunkiinsa, Alabaman Birminghamiin, menestyneenä asianajajana ja "sinkkuna". Siellä hän kohtaa jälleen lapsuudenystävänsä, työväenluokkaisen ja perheellisen M.E:n. Naisten keskinäinen ystävyys ei kuitenkaan ole kuollut tai edes haalistunut, vaikka menneisyyden ja nykyisyyden varjot haastavatkin sen.

Sarjassa tärkeässä osassa ovat myös päähenkilöiden lapsuuteen 1960-luvulle sijoittuvat takautumat, joissa heitä esittävät lapsinäyttelijät Mae Middleton ja Shari Dyon Perry. Tuolloin rotusorto oli yleistä Yhdysvaltain etelävaltioissa. Asiaa toi erityisesti esiin se, että Renen isä oli mustien kansalaisoikeusliikkeen paikallinen aktiivi.

Sarjan englanninkielinen nimi on otettu Chuck Jacksonin vuoden 1962 kappaleesta "Any Day Now", joka tuo yhtymäkohdan yhdysvaltalaiseen mustien kansalaisoikeusliikkeeseen. Kappale on myös sarjan tunnusmusiikkina Lori Perryn esittämänä.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.