Easy Dance Club (EDC)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Easy Dance Club eli tuttavallisemmin EDC on paritanssin muoto, jota tanssitaan ryhmämuodostelmassa. Tanssilajeina ovat vakio- ja latinalaistanssit, mutta huomattavasti helpotettuna ja yksinkertaistettuna. Siitä kertoo myös tanssimuodon suomalainen nimi ”easy”. Easy Dance Club (EDC) on Suomen Tanssiurheiluliiton rekisteröimä tuotemerkki.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easy Dance Club polveutuu Sequence Dancing Club -toiminnasta, joka on kotoisin Englannista. Suomeen tanssin toi Uudesta Seelannista kuopiolainen pitkän linjan tanssinopettaja ja -valmentaja Raili Tilli. Suomessa ohjelmistoon lisättiin sequence-tanssien lisäksi suomalaisille tuttuja lavatansseja kuten polkka, humppa, jenkka ja mazurkka. Pian tanssimuoto myös ristittiin uudelleen ja se sai nimekseen Easy Dance Club.[1]

Osaksi Suomen Tanssiurheiluliiton virallista lajiperhettä EDC tuli vuonna 2018 Kunnossa Kaiken Ikää -hankkeen kautta.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easy Dance Club on tanssimuoto joka sopii kaikille, lapsista ja koululaisista aina ikäihmisiin. Parin voi muodostaa myös samaa sukupuolta olevat harrastajat.

Tunneilla tekniikka ei ole etusijalla, vaan tärkeintä on tanssin riemu, liikunta ja mukava yhdessäolo. Ohjelmassa käytetään tuttuja ja helppoja askelkuvioita eri tansseista. Ohjelmaa voidaan kuitenkin vapaasti kehitellä ryhmän toiveiden ja taitojen mukaisesti.

Tanssijoilla on mahdollisuus edetä kolmella eri tasolla, joita ovat: perustaso, jatkotaso ja esitystaso. Jatkuvuus taataan sillä, että ohjelma etenee progressiivisesti vaikeusastetta ja tanssien määrää lisäämällä kaudesta toiseen. Edistyneemmät tanssijat voivat osallistua myös tapahtumiin ja tanssinäytöksiin.

ECD-ohjaajalla on hyvä olla aina jonkinasteinen vakio- ja latinalaistanssitausta sekä ohjaajakokemusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Easy Dance Club Dance Flow Kuopio ry. Viitattu 04.02.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.