Collanin solki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Collanin solki on Suomen Partiolaisten ansiomerkki. Se on nimetty partioylijohtaja Anni Collanin (18761962) mukaan. Collanin soljen saamisen edellytyksenä on toimiminen vähintään kahden vuoden ajan sudenpentu- tai seikkailijaikäkauden johtajana. [1] Aiemmin edellytyksenä oli kolmen peräkkäisen vuoden menestyksekäs toiminta sudenpentujohtajatehtävissä. [2]

Jos Collanin soljen saajalla on myös Louhisuden solki, käytetään näistä ainoastaan toista, kantajan valinnan mukaan. Partiojohtajat sitovat huivinsa voglilla ja kantavat Collanin soljesta sen pienoismerkkiä, joka myönnetään ja toimitetaan aina yhdessä itse soljen kanssa. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Partiolaisten ansiomerkit, s. 11. Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, 2018. Teoksen verkkoversio (viitattu 6.12.2019).
  2. Partiolaisten ansiomerkit, s. 12. Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, 2003. Teoksen verkkoversio (viitattu 6.12.2019). (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.