Chelsea Zhang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chelsea Zhang
Henkilötiedot
Syntynyt4. marraskuuta 1996 (ikä 27)
Pittsburgh, Pennsylvania, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2012–
Aiheesta muualla
IMDb

Chelsea T. Zhang (s. 4. marraskuuta 1996 Pittsburgh, Pennsylvania, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän näytteli Rose Wilsonia DC Universe / HBO Max -supersankarisarjassa Titans (2019) ja hänellä oli toistuvia rooleja Disney Channelin komediadraamassa Andi Mack (2017–2018) ja Netflixin mustassa komediassa Daybreak (2019). Hänen elokuvarooleihinsa kuuluu komediadraama Me and Earl and the Dying Girl (2015).

Nuoruus ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zhang on kotoisin Pittsburghista, Pennsylvaniasta. Hän oli nuorten olympialaisten taitoluistelun karsinnoissa esiteininä. Hän kävi North Allegheny Senior High Schoolia. Hänet hyväksyttiin varhain 16-vuotiaana Etelä-Kalifornian yliopistoon. Hän valmistui Marshall School of Businessista kauppahallinnon tutkinnolla vuonna 2017.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zhang teki debyyttinsä vuonna 2012 elokuvassa The Perks of Being a Wallflower. Hän näytteli Naomia vuoden 2015 elokuvassa Me and Earl and the Dying Girl.

Vuodesta 2017 vuoteen 2018 Zhang näytteli toistuvaa Brittanyn, Bex Mackin (Lilan Bowden) pomon roolia The Fringessä, Disney Channel -sarjan Andi Mack -sarjan kaudella 1 ja 2.

Zhang näytteli Sawyeria vuoden 2018 itsenäisessä elokuvassa Relish, joka esitettiin useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, mukaan lukien vuoden 2019 Burbank International Film Festival, jossa Zhang sai useita ehdokkuutta ja palkintoja parhaasta naissivuosasta ja parhaasta yhtyeestä.

Maaliskuussa 2019 ilmoitettiin, että Zhang näyttelee Rose Wilsonia hahmon ensimmäisessä live-iteraatiossa DC Universe -sarjan Titans-sarjan toisella kaudella. Hän esitti myös KJ:tä vuoden 2019 Netflix-sovituksessa Daybreakista.

Marraskuussa 2021 ilmoitettiin, että Zhang näyttelee Sophiea Abigail Hing Wenin Loveboatin elokuvasovituksessa Taipeissa.