Burnout (pelisarja)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Burnout (pelisarja)

Burnout4logo.jpg

Kehittäjä Criterion Games
EA UK
Julkaisija Acclaim
Electronic Arts
Lajityyppi ajopeli
Alusta PlayStation 2, GameCube, Xbox, PlayStation Portable, Nintendo DS, Xbox 360, PlayStation 3, Windows
Ensijulkaisu Burnout (2001)
Viimeisin julkaisu Burnout Crash (2011)
Kuvakaappaus Burnout 3: Takedownista

Burnout on Criterion Gamesin, Electronic Artsin ja Acclaimin kehittämä ajopelisarja. Sarjan pelit ovat monesti voittaneet vuoden parhaan ajopelin palkinnon. Burnout Paradise ilmestyi PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle talvella 2008. Uusin peli, Burnout Crash julkaistiin loppuvuodesta 2011.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisen pelin aiheena on ollut silmittömän nopeasti autolla ajaminen keskellä kaupungin vilskettä, useimmiten kilpailijoita vastaan. Mukana on kuitenkin ollut kierrosaikojen päihittämistä ja mahdollisimman suuren ketjukolarin aiheuttamista.

Ensimmäinen osa ilmestyi Acclaimin julkaisemana PlayStation 2:lle vuonna 2002 ja toinen osa samalle alustalle vuotta myöhemmin. Electronic Arts julkaisi Burnout 3: Takedownin vuonna 2004. Ensimmäinen ja toinen osa olivat suuren yleisön mielestä melko hyviä pelejä ja ne saivat mediassa arvostusta, mutta myyntiluvut eivät haastaneet suositumpia pelejä. Kuitenkin Takedown jo tarjosi niin paljon uudistuksia ja uutta materiaalia, että peli vietti pitkän ajan myyntilistojen kärkipäässä. Vuoden päästä ilmestynyt Burnout Revenge ei tarjonnut niin paljoa uutta materiaalia, mutta myi hyvin. Nimensä mukaisesti pelissä pyritään kostamaan muiden kilpailijoiden taklaukset, ja pelin tarkoituskin on vetää peli läpi raivolla.kenen mukaan? Pian Revengestä ilmestyi PlayStation Portablelle oma versio, Burnout Legends. Burnout Dominator muistuttaa Revengeä ja Legendsiä, mutta poikkeaa niistä hieman rennomman otteensa ansiosta.

Pelisarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Kehittäjä Julkaisija Julkaisu
Burnout Criterion Games Acclaim 2002
Burnout 2: Point of Impact Criterion Games Acclaim 2003
Burnout 3: Takedown Criterion Games Electronic Arts 2004
Burnout Revenge Criterion Games Electronic Arts 2005
Burnout Legends EA UK Electronic Arts 2005
Burnout Dominator EA UK Electronic Arts 2007
Burnout Paradise Criterion Games Electronic Arts 2008
Burnout Crash Criterion Games Electronic Arts 2011

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]