Blå Band

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Blå Band on tuotemerkki, jota markkinoi elintarvikeyritys Continental Foods [1]. Blå Band tunnetaan etenkin ateria-aineksistaan. Merkillä on myös keitto- ja kastikeaineksia, nestemäisiä valmiskeittoja ja kastikkeita, jälkiruokia sekä retkiaterioita.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blå Band lanseerattiin Ruotsissa vuonna 1950 ja Suomessa 1969, kun Paasivaara-yhtymä toi markkinoille ensimmäisenä keittoainekset. Blå Band -brändille perustettiin oma yksikkö Suomen pääkonttoriin, jonka vastuulla oli tuotekehitys, markkinointi ja taloushallinto. Vuonna 1983 Blå Band siirtyi Paasivaara-yhtymästä Lipton Oy:n tuotemerkiksi. Samana vuonna Blå Band julkaisi pioneerina Suomessa retkiateriavalikoiman. Vuonna 1984 Lämmin Kuppi -tuotemerkki tuotiin markkinoille. [2]

1990-luvun alussa Blå Band siirtyi Van Den Bergh Foodsin tuotemerkkeihin. Yhdysvaltalainen Campbell Soup Company osti toiminnot vuonna 2001. Lokakuussa 2013 Blå Band siirtyi Continental Foods elintarvikeyrityksen alaisuuteen, kun Campbell Soup myi Euroopan yksikkönsä CVC Capital Partners sijoitusyhtiölle [3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]