Arvid Päätalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arvid Päätalo (12. tammikuuta 190422. joulukuuta 1969lähde?) oli kirjailija Kalle Päätalon setä, eli hänen isänsä Herman Päätalon nuorin veli. Hän oli naimaton ja asui pitkälti renkinä eri taloissa, maksaen asumisestaan heinätöillä. Hän auttoi Kallioniemen tuvan rakentamisessa Kallen ollessa pieni. Hän oli myös metsätyömies ja metsätöiden aikana asui metsäkämpillä. Viimeiset vuotensa hän vietti Isokummussa, veljensä Karl Gustafin eli Kummun-Kallen talossa. Tämä sijaitsee tien varressa puolivälissä matkaa Taivalkosken kirkolta Jokijärvelle.lähde?

Päätalo tuo esille Arvin pelihimon. Arvi ei ehtinyt juuri rikastua, tienestinsä hän hävisi melkein heti korttiringissä. Hän oli luonteeltaan rauhallinen, peräti niin, että veli Herman ehti häneen monesti tuskastua.lähde?

Arvid hirttäytyi joulun alla 1969[1]lähde tarkemmin?. Tähän oli yhtenä syynä epäselvyys asumisoikeudesta Isokummussa. Tila kuului Kummun-Kallen kuolinpesälle, ja perintöä ei ollut jaettu. Sitä saapui vaatimaan Kummun-Kallen toisen vaimon poika[2]lähde tarkemmin?.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kalle Päätalo: Pölhökanto Iijoen törmässä (1998)
  2. Raimo Jokisalmi: Jokijärven rannalta (2005)