Android-emulaattori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Androidin logo.

Android-emulaattori[1] on kehittäjille tarkoitettu ohjelma, joka mahdollistaa Android-sovellusten kehittämisen ja testaamisen tietokoneella ilman fyysistä Android-laitetta. Emulaattorin avulla kehittäjät voivat simuloida eri laitteita ja käyttöjärjestelmän versioita sekä mm. puheluita, tekstiviestejä ja erilaisia verkkoyhteyksiä. Siten voidaan varmistaa sovelluksen yhteensopivuus eri laitteilla.

Android-emulaattorin käyttöönotto on helppoa ja sen käyttöliittymä on samanlainen kuin fyysisessä Android-laitteessa. Emulaattorissa on kaikki tarvittavat Android-ohjelmistot kuten käyttöjärjestelmä ja sovelluskehitystyökalut. Emulaattori käyttää VirtualBox-virtuaalikoneen teknologiaa, joka mahdollistaa Android-käyttöjärjestelmän käyttämisen tietokoneen resursseista.

Android-emulaattorin käytössä on kuitenkin myös huomattavia haittoja. Emulaattori ei ole yhtä nopea kuin fyysinen Android-laite, ja siksi sitä ei suositella käytettäväksi raskaissa sovelluksissa. Emulaattori voi hidastaa tietokoneen yleistä suorituskykyä. Asentaminen ja käyttäminen edellyttää myös jonkin verran teknistä osaamista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Run apps on the Android Emulator Android Developers. Viitattu 27.3.2023. (englanniksi)