Alan Johnston

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alan Johnstonin vapauttamista vaativa juliste BBC:n rakennuksn seinällä.

Alan Graham Johnston (s. 17. toukokuuta 1962) on brittiläinen, BBC-yhtiölle työskentelevä toimittaja. Islamin armeija -niminen ryhmä miehiä kaappasi Johnstonin 12. maaliskuuta 2007 hänen ollessa palaamassa töistä kotiin. Hänet vapautettiin aikaisin keskiviikko-aamuna 4. heinäkuuta 2007 oltuaan kidnapattuna 114 päivää, eli lähes neljä kuukautta. Johnstonin vapauttamiseksi kampanjoitiin maailmanlaajuisesti ja muun muassa BBC:n verkkoadressissa lähes 200 000 ihmistä vaati toimittajan vapauttamista.

Johnstonia pidettiin neljässä eri piilopaikassa. Hänestä oli myös pyydetty lunnaita. Vielä ei ole varmaa, oliko Johnston lunnaiden pyytäjän hallussa. 1. toukokuuta hänen kaappaajansa julkaisivat hänestä videon internetiin. Kesäkuun alussa julkaistiin toinen video. Johnston sai tietoa ulkomaailmasta radion välityksellä, jonka avulla hän kuunteli BBC:tä (World Service).

Lähes kaikki palestiinalaiset julkisesti esiintyneet tahot, myös Hamas, Fatah ja useat poliitikot, virkamiehet ja kansalaiset tuomitsivat kaappauksen. He katsoivat kidnappauksen vahingoittavan vakavasti palestiinalaisten mainetta ja heidän ajamaa asiaa. Johnston oli pidetty palestiinalaisten keskuudessa, ja hänen katsottiin toimittavan maailmalle tietoja, jotka muuten jäisivät kertomatta.

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.