A History of Violence (elokuva)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
A History of Violence
History of violence.jpg
Ohjaaja David Cronenberg
Käsikirjoittaja Sarjakuvakirja:
John Wagner,
Käsikirjoitus:
Josh Olson
Tuottaja David Cronenberg,
Cris Bender,
J.C. Spink
Säveltäjä Howard Shore
Kuvaaja Peter Suschitzky
Leikkaaja Ronald Sanders
Pääosat Viggo Mortensen,
Maria Bello,
Ashton Holmes,
Ed Harris
Valmistustiedot
Valmistusmaa Kanada,
Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Productions
Ensi-ilta 2005
Kesto 96 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

A History of Violence on David Cronenbergin ohjaama elokuva, joka perustuu John Wagnerin sarjakuvaromaaniin Väkivaltainen tausta.

Pääosaa, kahvilan pitäjä Tom Stallia, esittää Viggo Mortensen. Maria Bello on Stallin vaimo Edie. Ashton Holmes Jack ja Heidi Hayes esittävät Stallien lapsia. Koko Stallien perhe joutuu kohtaamaan väkivallan Stallin kahvilassa tapahtuvan ryöstöyrityksen jälkeen. Elokuva kertoo siitä, kuinka he kukin siihen yksilönä ja yhteisönä suhtautuvat.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alussa on kohtaus, jossa kaksi miestä on lähdössä motellilta. Toinen käy vielä sisällä ja pian selviää että miehet ovat tappaneet hotellin henkilökuntaa.

Seuraavaksi siirrytään rauhalliseen kylään Indianassa, jossa Stallin perhe; Isä Tom (Viggo Mortensen), äiti Edie (Maria Bello) sekä lapset Jack ja Sarah, asuvat. Tom pyörittää pientä kuppilaa idyllisessä paikassa.

Rauha kuitenkin rikkoutuu kun alun rikolliskaksikko sattuu paikalle ja ryöstää kuppilan. Tom kuitenkin tappelee vastaan ja tappaa molemmat taidokkaasti. Tomista tulee sankari ja juttu menee uutisiin. Ongelmat kuitenkin jatkuvat, kun paikalle saapuu gangstereita, joiden johtaja Carl Fogarty (Ed Harris) väittää, että Tom on tappaja Joey Cusack Philadephiasta. Tom väittää, ettei ole käynytkään Philyssä, mutta Fogarty konnineen ei usko tätä.

Tomin poika Jack puolestaan joutuu vaikeuksiin hänen hakattua koulussa erään kiusaajansa. Jackin ja Tomin keskustelu karkaa käsistä ja Tom lyö poikaansa, joka lähtee. Fogarty puolestaan ahdistelee Edietä ja Sarahia näiden ollessa kaupassa ja käskee Edien kysyä Tomilta, miksi tämä on niin hyvä tappamaan ihmisiä. Tilanne muuttuu räjähdysherkäksi, kun Tom kuulee Fogartyn tempusta. Fogarty konnineen saapuu Tomin talolle Jack mukanaan. Tilanne kärjistyy, kun Tom ei suostu lähtemään konnien mukaan. Lopulta hän hakkaa toisen Fogartyn konnista ja ampuu toisen. Fogarty uhkaa ampua Tomia ja kysyy viimeisiä sanoja, jolloin Tom sanoo: "Olisi pitänyt tappaa sinut Philyssä". Fogarty virnistää ja sanoo: "Niin Joey, sinun olisi pitänyt". Mutta ennen kuin Fogarty ampuu Tomia Jack ampuu tätä selkään haulikolla ja tappaa tämän. Tom on nyt muuttunut ja sen huomaa myös Edie. Tom oikeasti on Joey Cusack.

Tom saa soiton veljeltään Richieltä ja menee tapaamaan tätä. Richie vihaa veljeään ja Richien roistot yrittävät tappaa Tomin. Tom kuitenkin tappaa heistä jokaisen ja lopulta ampuu Richien. Elokuva päättyy siihen, kun Tom palaa kotiin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Viggo Mortensen   …  Tom Stall/Joey Cusack  
  Maria Bello   …  Edie Stall  
  Ed Harris   …  Carl Fogarty  
  Aiden Devine   …  Charles "Charlie" Roarke  
  Bill McDonald   …  Frank Mulligan  
  William Hurt   …  Richie Cusack  
  Ian Matthews   …  Ruben  
  Ashton Holmes   …  Jack Stall  
  Heidi Hayes   …  Sarah Stall  
  Stephen McHattie   …  Leland Jones  
  Greg Bryk   …  Billy Orser  
  Peter MacNeill   …  Sheriffi Sam Carney