Zell am See

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Zell am See
Vaakuna Zell am Seen sijainti Itävallassa
vaakuna sijainti
Sijainti
Valtio Itävalta
Osavaltio Salzburg (osavaltio)
Väkiluku 9 991 (2008)
Pinta-ala 55,17 km²
Väestötiheys 181 as./km²
Korkeus 750 m
Kaupunginjohtaja Peter Padourek (ÖVP)
Sivusto www.zellamsee.at
Dreifaltigkeitsgasse, Zell am See

Zell am See on talviurheilupaikkana tunnettu kaupunki Itävallassa Salzburgin osavaltiossa. Sen pinta-ala on 55,17 km² ja väestötiheys 181 neliökilometriä kohti. Muun muassa kuuluisa yhdistetyn hiihtäjä Felix Gottwald on syntynyt Zell am Seessä.

Zell am See sijaitsee aivan Schmittenhöhe-vuoren (1 965 m.p.y.) juurella, joten hiihtohissillä pääsee rinteisiin aivan kaupungin keskustasta. Noin viiden kilometrin etäisyydellä olevaan Kaprunin kylään ja sen hiihtokeskukseen on tiheät linja-autoyhteydet. Kesämatkailua palvelee jonkin matkaa keskustasta länteen sijaitseva Schmittenhöhebahn-köysirata ja alueen patikointireittiverkosto. Sekä talvella että kesällä avoinna oleva hiihtokeskus Alpinecenter Kitzsteinhornin juurella sijaitsee noin 10 kilometrin etäisyydellä Zell am Seesta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zell am See oli asutettu jo roomalaisten aikana. Vuonna 740 jaa. jälkeen arkkipiispa Johannes Salzburgilaisen käskystä munkit perustivat Cella in Bisonzion kylän. Zell sai kauppala-oikeudet vuonna 1357, ja kaupunki-oikeudet 24. tammikuuta 1928, siten he saivat oikeuden muuttaa nimen nykyiseksi Zell am See'ksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zell am Seen Satama

.

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.