ZERO (suklaa)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ZERO-patukka avattuna.

ZERO on The Hershey Companyn valmistama patukka.[1] ZERO tuli tuotantoon vuonna 1920; se sisältää sekoituksen karamellia, pähkinää ja mantelinougat’ta, joiden päälle on tehty valkotoffeepeite. Sen ulkopuolinen valkoinen väri, joka on vähän käytetty väri suklaapatukoissa, on muodostunut sen tavaramerkiksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ZERO-patukkaa valmisti alun perin Hollywood Brands -yhtiö Minneapoliksessa, Minnesotassa. Patukkaa markkinoitiin ensin vuodesta 1920 vuoteen 1934 asti ”Double Zero Bar” -tuotemerkillä, mutta vaihdettiin sen jälkeen ZERO-tuotemerkiksi.[2] Alkuperäisen patukan valmistusta jatkettiin uuden nimityksen jälkeen Centraliassa, Illinoisissa.

Hollywood Brands myytiin ensin vuonna 1967 Consolidated Food Corporationille (joka tuli myöhemmin Sara Leeksi), ja se pelasti tuotannon, kun tulipalo tuhosi Centralian tehtaan vuonna 1980. Uusi tehdas avattiin vuonna 1983, ja vuonna 1988 suomalainen Huhtamäki Oy osti Hollywood Brandsin, josta tuli osa Leafiä.[3]

Hershey Foods osti Leaf North American makeistoiminnat vuonna 1996 ja jatkoi sen myötä ZERO-patukan valmistamista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hershey's Official Candy Website thehersheycompany.com.
  2. Dallasobserver.com: If memory serves ZERO candy blogs.dallasobserver.com.
  3. Dyslin, John: LEAF branches out - Leaf Inc.; confectionery. Prepared Foods, 5/1993. Business News Publishing Co. Artikkelin verkkoversio Viitattu 3.2.2014. (englanniksi)