Yrityskylä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yrityskylä on TAT:in järjestämä peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille tarkoitettu yhteiskuntaopin oppimiskokonaisuus. Yrityskylä on palkittu maailman parhaana koulutusinnovaationa ja se tavoittaa yli 60 000 oppilasta vuosittain.[1] Yrityskyliä on 15. Lisäksi on kolme liikkuvaa yrityskylää.

Yrityskylissä on käynyt eri maiden presidenttejä vieraina, esimerkiksi Ruotsin kuningaspari, Islannin presidentti, Viron presidentti, Luxemburgin suurherttuapari ja Puolan presidentin vaimo.

Yrityskylät Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoossa toimii sekä ylä -ja alakouluille suunnatut yrityskylät. Espoon yrityskylässä käy vuosittain yli 6 000 oppilasta, ja toiminta Espoossa suoritetaan sekä suomeksi että ruotsiksi. Espoon yrityskylässä käy myös luokkia muilta paikkakunnilta kuten Hyvinkäältä, Inkoosta, Kauniaisista ja Kirkkonummelta.

Helsinki Vantaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingissä toimii sekä ala -ja yläkouluille suunnatut yrityskylät. Helsinki-Vantaan yrityskylissä käy vuosittain noin 7 500 oppilasta. Helsinki-Vantaan yrityskylän toiminta suoritetaan suomeksi.

Kuva Kuopion yrityskylästä.

Itä-Suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itä-Suomessa toimii sekä ala -ja yläkouluille suunnatut yrityskylät. Itä-Suomen yrityskylissä käy vuosittain noin 18 500 oppilasta. Itä-Suomen yrityskylä on liikkuva yrityskylä ja päivät on varattu eri kunnille eri aikaan, esimerkiksi Etelä-Savolle, Pohjois-Savolle ja Pohjois-Karjalalle. Itä-Suomen yrityskylän toiminta suoritetaan suomeksi.

Kaakkois-Suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaakkois-Suomessa toimii vain alakouluille suunnattu yrityskylä. Kaakkois-Suomen yrityskylässä käy vuosittain noin 5 000 oppilasta. Kaakkois-Suomen yrityskylän toiminta suoritetaan suomeksi.

Pirkanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirkanmaalla toimii sekä ala -että yläkouluille suunnatut yrityskylät. Pirkanmaan yrityskylissä käy vuosittain noin 6 500 oppilasta. Toiminta suoritetaan suomeksi.

Pohjanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjanmaalla toimii sekä ylä -että alakouluille suunnatut yrityskylät. Pohjanmaan yrityskylissä käy vuosittain noin 4 500 oppilasta. Pohjanmaan yrityskylä on liikkuva ja päivät on varattu eri kunnille esimerkiksi Vaasaan, Seinäjoelle ja Pietarsaareen. Pohjanmaan Yrityskylän toiminta suoritetaan suomeksi sekä ruotsiksi.

Pohjois-Pohjanmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjois-Pohjanmaalla toimii sekä ala että yläkouluille suunnatut yrityskylät. Pohjois-Pohjanmaan yrityskylissä käy vuosittain noin 8 050 oppilasta. Pohjois-Pohjanmaan yrityskylä on liikkuva ja päivät on varattu eri kunnille eri aikaan, esimerkiksi: Oulu, Kuusamo, Raahe, Kempele, Ylivieska, Haapajärvi. Yrityskylän toiminta suoritetaan Suomeksi.

Varsinais-Suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinais-Suomessa toimii sekä ala- että yläkouluille suunnatut yrityskylät. Varsinais-Suomen yrityskylissä käy vuosittain noin 7 000 oppilasta. Varsinais-Suomen yrityskylän toiminta suoritetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yrityskylä Taloudellinen tiedotustoimisto. Viitattu 13.12.2017.