Yritysblogi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yritysblogi (engl. corporate blog) on verkkosivu tai -sivusto, jossa yrityksen edustaja tai edustajat kirjoittavat eri asioista melko säännöllisesti. Yritysblogi voi sijaita joko erillisellä blogialustalla, yrityksen omilla kotisivuilla tai esimerkiksi jonkin median tarjoamalla blogialustalla. Yksityishenkilöiden pitämistä blogeista yritysblogi eroaa siten, että sen pitäjä tai pitäjät kirjoittavat selkeästi yrityksen edustajina.

Blogeille tyypillistä muihin nettisivuihin verrattuna on ajankohtaisuuden, linkityksen ja henkilökohtaisten/yritysten edustaminen näkemysten merkitys sekä kommentointimahdollisuus. Yritysblogissa voidaan keskittyä yrityksen liiketoimintaan liittyviin asioihin tai tuotteisiin yleisesti tai johonkin tiettyyn näkökulmaan, kuten tuotekehitykseen, rekrytointiin tai ympäristöasioihin.

Mainostajien Liiton tekemän tutkimuksenmilloin? mukaan reilulla kolmanneksella sen jäsenyrityksistä on oma blogi omilla sivuilla, kun taas noin kuudesosalla henkilöstö bloggaa jossain muualla. Kolmasosa kannustaa henkilöstöä bloggaamaan ammatillisesti tai puoliammatillisesti omissa blogeissaan.lähde?

Syyt yritysblogien perustamiselle

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys saattaa perustaa blogin markkinointivälineeksi ja tuomaan näkyvyyttä yritykselle ja sen tuotteille[1]. Toisaalta blogi saaetaan perustaa siksi, jotta se toimisi asiakaspalvelukanavana ja tuotekehityksen tukena; asiakkaille yrityksen blogi saattaa luoda kuvan avoimesta keskusteluyhteydestä yritykseen.

  1. Mitä on SEO-sisällöntuotanto? - Muutos Digital muutosdigital.fi. 17.11.2022. Viitattu 31.1.2023.

Kirjallisuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]