Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
YTP:n toimisto on Helsingin Etelärannassa. Kuvassa rakennuksen sisäänkäynti.

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry (ruots. Miljöindustrin och -tjänster YTP rf, engl. Finnish Environmental Industries YTP) on Suomessa toimivien vastuullisten ympäristöalan yritysten toimialajärjestö. YTP on elinkeinopoliittinen vaikuttaja, joka edistää jäsentensä kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä ja jonka jäsenet tarjoavat vastuullisia käytännön ratkaisuja materiaalien kiertoon ja palvelukonsepteja kiertotalouden vauhdittamiseksi. YTP:n päämääränä on markkinatalouteen perustuva kiertotalous, jossa yrityksillä on edellytykset menestyä ja luoda kestävästi arvoa.

YTP:n jäsenet tarjoavat palveluja jätteiden ja sivuvirtojen käsittelyyn ja hyödyntämiseen, ympäristöhuollon palveluja ja logistisia ratkaisuja, purkupalveluita ja pilaantuneiden maiden käsittelyä, ympäristöhuollon laitteita ja tarvikkeita sekä ympäristöalan konsultointia. Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry on Kemianteollisuus ry:n sekä Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsenjärjestö. Sen toimisto sijaitsee Helsingissä osoitteessa Eteläranta 10.

YTP yhdistyi vuodenvaihteessa 2013–2014 Ympäristöyritysten liitto ry:n (YYL) kanssa, mutta liiton nimi säilyi ennallaan.[1]

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä jätehuollon ja kierrätyksen toimialalla, edistää jäsenten välistä yhteistoimintaa sekä edustaa jäseniään ja valvoa elinkeinopoliittisia etuja.

Liiton toiminnan painopisteitä ovat jätealan lainsäädäntöön ja muuhun sääntelyyn vaikuttaminen, alaa koskevien elinkeinoelämän kantojen koordinointi, osallistuminen julkiseen keskusteluun sekä alan koulutukseen ja tutkimukseen vaikuttaminen.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkonen Lassila & TIkanoja Oyj:stä ja varapuheenjohtajana yhteiskuntasuhteiden johtaja Risto Pohjanpalo Kuusakoski Oy:stä.

Yhdistyksen jäsenyydet eri järjestöissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. YTP ja YYL yhdistyvät Uusiouutiset. 4.12.2013. Viitattu 4.3.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]