Without You

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Without You”
Mariah Carey
Singlen tiedot
 Albumilta Music Box
 Julkaistu 1994
 Tyylilaji pop
 Levy-yhtiö Columbia Records

Without You” on brittiläisen Badfinger-yhtyeen jäsenten Pete Hamin ja Tom Evansin tekemä musiikkikappale, joka julkaistiin ensimmäisen kerran yhtyeen vuoden 1970 albumilla No Dice. Lukuisat artistit ja yhtyeet ovat tehneet kappaleesta coverversion, kuuluisimpina Harry Nilssonin (1971) ja Mariah Careyn (1994) myyntimenestykset.

Mariah Careyn versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mariah Careyn versio, joka perustuu enemmän Harry Nilssonin versioon kuin Badfingerin alkuperäiseen versioon, julkaistiin Careyn albumin Music Box kolmantena singlenä vuoden 1994 alkupuolella. Yhdysvalloissa se julkaistiin 24. tammikuuta 1994 vain noin viikko sen jälkeen, kun Nilsson oli kuollut 15. tammikuuta. Yhdysvalloissa sitä markkinoitiin kaksois-A-puolena kappaleen ”Never Forget You” kanssa.

”Without You” oli Billboard Hot 100 -listalla korkeimmillaan kolmantena, ja se oli listan 40 parhaan joukossa 21 viikkoa. RIAA antoi sille kultalevyn[1], ja sitä myytiin maassa 600 000 kappaletta.

Euroopassa kappale on Careyn suurin hitti. Siitä tuli hänen ensimmäinen listaykkösensä Isossa-Britanniassa, ja se pääsi listaykköseksi myös muun muassa Sveitsissä (10 viikkoa), Italiassa, Alankomaissa (12 viikkoa), Saksassa ja Itävallassa (kahdeksan viikkoa).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. RIAA database - Without You (Hakukone) RIAA. Viitattu 11.7.2015. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Without You (Badfinger song)
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.