Wikiprojekti:Filosofia/Keskustelu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aloitin projektin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No niin, aloitin projektin. Hahmottelin mielestäni kohtalaisen neutraalit raamit projektille ja siihen liittyville raameille. Perusmotivaationa olisi, etteivät dogmaattiset luonnontieteilijät nauraisi filosofialle puppuna, joten mielestäni olisi fiksua, jos esimerkiksi sielu/ruumis-dualismi unohdettaisiin varteenotettavan filosofisena teoriana (tai esitettäisiin skeptiseen agnostiseen sävyyn). --Toni 21:07 heinä 13, 2004 (UTC)

Keskustelua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä keskitetty projekti on mielestäni hyvä ajatus. Tuosta perusmotivaatiosta voisin olla hiukan muunneltua mieltä siten, että sielu/ruumis-dualismin vakuuttavuus riippuu siitä, mihin raja vedetään ja miten hyvin asia esitellään. Voihan sielua verrata esim. teoreettiseen käsitteeseen, josta ei voida saada suoraa havaintotietoa. 'Sielu' on vain yleisnimi, jonka merkitys luonnollisessa kielessä on hyvin epämääräinen. Jos sitä käytetään filosofiassa, pitäisi määritellä täsmällisesti, mitä sillä tarkoitetaan. Haihatteluun ei kuitenkaan pidä lähteä. Lauseita kirjoitetaan siksi, että niillä on jokin asiasisältö, ei siksi, että ne kuulostavat hienoilta. Jälkimmäinen näkökulma ei käytännössä valitettavasti ole kovinkaan harvinainen. Tätä kai pääasiassa tarkoitatkin(?). --Ramith 10:54 heinä 30, 2004 (UTC)

Kyllä. Ja sellaista kehittelevyyttä ja kuvailevuutta voi harrastaa, mutta kallistuminen kuitenkin, ehkei nyt ihan positivismiin, mutta analyyttisempaa filosofiaan kuitenkin lienee paikoillaan. --Toni 11:31 heinä 30, 2004 (UTC)