Wikiprojekti:Avoin kulttuuridata hyötykäyttöön/Ryhdy muokkaajaksi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ohje
Ryhdy muokkaajaksi

Jos olet uusi Wikimedian käyttäjä, tässä sinulle ohjeet käyttäjätunnuksen luomiseksi ja tarvittavien asetusten tekemiseksi.


Ryhdy muokkaajaksi!
Valitse itsellesi sopiva käyttäjätunnus
Käyttäjätunnus on henkilökohtainen käyttäjätili, jonka avulla käyttäjät tunnistautuvat Wikipediassa. Tunnus liitetään kaikkiin sillä tehtyihin muokkauksiin. Wikidataa voivat muokata myös rekisteröitymättömät käyttäjät, mutta monet toiminnot on saatavana vain rekisteröityneille käyttäjille.

Käyttäjätunnukseen liittyy monia käytäntöjä, eritoten silloin, kun organisaation edustajat valitsevat käyttäjätunnusta. Käytännöt myös hieman vaihtelevat Wikimedia-projektien välillä. Pääsääntöisesti voit seurata suomenkielisen Wikipedian ohjeita käyttäjätunnuksen valitsemiseksi.

Huomaa, että luotuja käyttäjätunnuksia ei voi poistaa ja muokkaushistoriat säilyvät ikuisesti.
Luo käyttäjätunnus
Sama käyttäjätunnus toimii Wikimedian kaikissa sisarprojekteissa kuten Wikipediassa, Wikimedia Commonsissa ja Wikidatassa. Voit luoda käyttäjätunnuksen missä tahansa Wikimedian projektissa, tai seurata tätä linkki, ja tehdä sen Wikidatan kirjautumissivulla.
Muokkaa kieliasetuksiasi
Wikidatan muokkaamiseksi on hyödyllistä tehdä muutoksia käyttäjän asetuksiin, jotta WIkidata voisi tarjota juuri sinulle räätälöidyn muokkausnäkymän. Kieliasetusten muokkaamisesta on erillinen kokonaisuus, joka neuvoo oikeiden asetusten tekemisessä.
Kirjaa itsesi Wikidatan postituslistalle
On tärkeää, että tulet mukaan yhteisöön, joka Wikidataa tekee. Ensisijainen kommunikaatiokanava on Wikidatan postituslista, mutta voit seurata Wikidatan kehittymistä myös muilla tavoilla. Diplomin saaminen edellyttää postituslistalle ilmoittautumista! Valitse joko lista Wikidata tai Wikidata-tech tai molemmat!
Aihekohtaiset projektit
Wikidataa tekevät tuhannet vapaaehtoiset yhdessä. Isossa hankkeessa on useita käyttäjien käynnistämiä alaprojekteja, joiden tarkoituksena on tietyn tiedon osa-alueen ominaisuuksien määrittely tai täydentäminen.

Tutustu esimerkiksi projekteihin Wikiprojekti Kuvataide, Wikiprojekti Sum of all paintings, Wikiprojekti Auktoriteettitietokannat, Wikiprojekti Nimet, Projektiluokka Maantieteelliset wikiprojektit.

Esittelemme joitakin näistä myös erikseen näillä sivuilla: Wikiprojekti Sum of all paintings, Wikiprojekti Kuvataide.