Wikiprojekti:Mallineet/Mallineiden luontipyynnöt/2007/Flagicon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Flagicon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

heinäkuu 2007
Pyynnön esittäjä: --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 5. heinäkuuta 2007 kello 08.54 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Flagicon
Kuvaus toiveesta: Tänne ilmestyneet lippumallinteet (pelkällä tai lipulla tai nimen kanssa) ovat parempi kuin ei mitään, mutta ovat epäkäytännöllisiä siirrettäessä ulkomaanwikistä artikkeleita joissa on paljon taulukoita ja lippuja. Oisiko nuo järkeä siirtää lähes sellaisenaan (nimeä myöten) tai ainakin hyvin samanmuotoisina (jolloin esim. teksturiohjelmalla voisi helposti muuttaa nimessä toistuvan sanan suomenkieliseksi) tänne?
Onko {{maalippu}} riittävän sama?  Suomi,  Suomi,  Suomi; Malline:Maadata Vegard Ulvang -tKahkonen 5. heinäkuuta 2007 kello 10.18 (UTC)
Kyllä, luulen että tuo vähentää työtä jo ainakin puoleen. Kiitoksia, en löytänyt tuommoista. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 6. heinäkuuta 2007 kello 04.07 (UTC)
En-wikissä on ruvettu käyttämään flagicon-mallinetta, jota ei tällä oikein voi korvata. Flagiconissa on esimerkiksi joka maalle oma aputietomalline (en:Template:Country_data_Finland) ja vaikkapa jalkapallomallineille oma fb-malline. Joskus voisi tuollaisen raataa tännekin. -tKahkonen 11. heinäkuuta 2007 kello 07.35 (UTC)
Joku kun nuo jaksaa väsätä niin kiitän. Nimenomaan tuo että muotoa ITA muodon Italy ohella tukisi, niin työ vähenisi entisestään kun artikkeleita kääntää. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 11. heinäkuuta 2007 kello 08.00 (UTC)

Saisiko tuon tehtyä niin että voisi kirjoittaa vain {{maalippu|Suomi}}, eli ei tarvitsisi kirjoittaa Finland.. Lähinnä siksi kun yrittää miettiä sitten mikäse Iso-Britannia on englanniksi (United Kingdom, England, Great Britain) yms.. --kallerna 24. heinäkuuta 2007 kello 11.37 (UTC)

Voisi olla mahdollista lippujen omilla mallineilla ({{Suomen lippu}}, {{Ruotsin lippu}}). Pienet liput (20px tjsp.) saisi oletusarvoiksi tekemällä uuden mallineen (esim. {{Lippu}}), jolloin pienet liput saisi noudettua koodilla {{Lippu|Suomen}} tai {{Lippu|Ruotsin}}. --George Esayas (k/m) 24. heinäkuuta 2007 kello 11.47 (UTC)
Lippumallineissa lipun koko on oletusarvoisesti juuri tuo 20 pikseliä. {{Suomen lippu}}Suomi. –Kooma (di algo) 24. heinäkuuta 2007 kello 22.52 (UTC)
No mihin niitä parempia lippumallineita sitten tarvitaan? Riittää, kun kirjoitetaan {{Suomen lippu}}, {{Ruotsin lippu}} jne. --George Esayas (k/m) 25. heinäkuuta 2007 kello 06.34 (UTC)
Luepa alustukseni uudestaan. Eli tylsän näppäilytyön vähentämistä tässä yritetään. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 2. elokuuta 2007 kello 01.27 (UTC)
Saisi varmaan, jos tekisi jonkin {{Maiden nimet maalippumallinetta varten}} -mallineen, joka antaisi arvolla Suomi sanan Finland (Finlandilla Finlandin) ja arvolla Iso-Britannia sanan the United Kingdom. Tuota mallinetta pitäisi kutsua maalipussa niissä kohdissa, missä on svg:n nimi. Näin se varmaan toimisi. Toinen vaihtoehto olisi tuoda tuo en-wikin järjestelmä tänne. -tKahkonen 25. heinäkuuta 2007 kello 10.02 (UTC)
Kysyn vielä uudestaan täällä, koska mallinteen omalla sivulla lienee hilijasempaa. Toistaisin vielä ylempänä olevan pyyntöni, että maalipun saisi tukemaan kolmikirjaimista muotoa (FIN, SWE, NOR) noiden koko litanioiden ohella. Tämä tekisi artikkeleiden tuomisen ulkomaankielisistä monin verroin nopeammaksi, nykyään esimerkiksi urheilutaulukko jossa on 64 pelaajaa vaatii jokaisen kohdalla FINin tms. muuttaminen Finlandiksi. Kaikkein paras ratkaisu olisi, jos joku näppärä jaksaisi kääntää koko flagiconin kohta kohdalta samanlaisena tänne. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 30. elokuuta 2007 kello 22.13 (UTC)
Joku ip teki sitä jo tuohon maalippuun, mutta maalippu on tosiaan "complex template", tosi hankalasti tehty. Jos joku jaksaa tehdä sen selkeämmäksi, niin hyvä olisi. -tKahkonen 1. syyskuuta 2007 kello 18.17 (UTC)

Onko siitä jotain haittaa jos tekee vain uudelleenohjauksen kautta eli artikkeliin kirjoittaa {{USA}}, ja tämä uudelleenohjaa mallineeseen {{Yhdysvallat}} tai muuten vastaavasti? --Usp 16. syyskuuta 2007 kello 15.10 (UTC)

Jos lipun perässä ei ole maan nimeä tekstinä, se pitäisi ehdottomasti saada alt-tekstinä, jolloin sen saisi näkymään viemällä hiiren lipun päälle. Tämä parantaisi myös saavutettavuutta sekä tekstiselainten yms. käyttöä. --Jannex 18. syyskuuta 2007 kello 12.24 (UTC)

Tätä ongelmaa ei enää ole. Kävin läpi kaikki X:n lippu -muotoiset mallineet ja lisäsin alt-tekstin puuttuviin mallineisiin. --Jannex 15. helmikuuta 2008 kello 10.09 (UTC)

Onko mitään syytä olla kopioimatta enkipedian flagiconia tänne lähes kokonaisuudessaan? Jos ei niin voisin ainakin yrittää kotouttaa sen tänne. Lähes 1:1 malline säästäisi huomattavasti aikaa nollamuokkauksilta oleellisimpiin, kun kääntää vaikkkapa luetteloita. -- Usp 10. heinäkuuta 2008 kello 14.14 (UTC)

Ei sinänsä, jos puhtia riittää niin antaa mennä: itse katsoin tuota kerran, ja kun olin tutkimassa ensimmäisen haaran kahdeksatta alimallinetta, päätin luovuttaa. --Agony (403) 10. heinäkuuta 2008 kello 18.57 (UTC)
Joo se perustuu noin tuhanteen tietomallineeseen. En sitten lähtenytkään kääntämään. Tein pelkän lippumallineen, Malline:Lippuuhin, lyhenteille. -- Usp 10. heinäkuuta 2008 kello 23.29 (UTC)