Wikipedia:Wikiprojekti Lääketiede

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wikipedia:Wikiprojekti Lääketiede 2008[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olen jonkun verran editoinut ja korjaillut lääketiedettä käsitteleviä tai sivuavia artikkeleita kuten myös potilasohjeita.

Wikipedia on käyttökelpoinen foorumi, jossa on saanut tietoa ja artikkeleja jalostettua käyttäjien ja ylläpitäjien toimesta.

Kuitenkin joillakin käyttäjillä ja varsinkin ylläpitäjillä on huomattava tarve puuttua asiantuntijoiden tekemisiin siten että he turhautuvat.

Terveysalan asiantuntijoiden kokoama [1] -sivusto sisältää kontrolloitua tietoa sairauksista ja niiden hoidosta. Lääkäreitä on käsittääkseni kehotettu panostamaan ensisijaisesti sen sisällön kehittämiseen. Tämän seurauksena lääketieteen asiantuntijoita päätyy ehkä todella vähän viilaamaan Wikipediaa. Vaikka seurauksena voi olla tiedon lääketieteellisen tason vaihtelevuus, Wikipedian vahvuus tässä aihepiirissä on tarjota sairauksista ja lääketieteestä tietoa laajemmin kuin vain hoidollisesta tai asiantuntijanäkökulmasta käsin. Tietosanakirjassa relevantteja näkökulmia ovat sairauden ja hoitojen historia, tutkiminen, kansan uskomukset yms, joille tuskin löytyy paikkaa terveyskirjastosta. Kaikka vain rohkeasti kirjoittamaan! Pettson 1. kesäkuuta 2008 kello 19.25 (UTC)

Pyydän apuun, kommentoimaan ja tueksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lääketieteen asiantuntijoita


Sekä teknisiä että ylläpitoasiantuntijoita

Myös Suomen lääkäriliiton, Duodecimin ja tulevan STAKEsin ja TEOn seuraajan edustus olisi hyvä saada mukaan.

Voisi perustaa myös erillisen sivuston, jossa asiantuntija-artikkelit olisivat "kiveen hakattuna" ja Wikipediasta viitattavana. Suomenkielisen Wikipedian ylläpito ja muokkauskäytännöt eivät ole lääketieteelle riittäviä, joten projektille pitäisi ensin saada jonkunlainen ylläpito-oikeus.


Kiitos

--Lääkäri 27. tammikuuta 2008 kello 09.07 (UTC)

No tuommoinen kuuluisi enempi wikiaineiston puolelle. Mutta hyvä että olet korjannut artikkeleita. --Höyhens 29. tammikuuta 2008 kello 23.20 (UTC)

Tähän mennessä olen puuttunut lähinnä havaitsemiini karkeasti virheellisiin artikkeleihin.

Lääketieteellinen malli Kaksisuuntainen mielialahäiriö Lääketiede Lääkäri Terveydenhuolto Skitsofrenia Masennus

ym.Kommentin jätti Lääkäri (keskustelu – muokkaukset).