Wikiprojekti:Korjaamo2012

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wikiprojekti Korjaamo2012 on Wikipedia:Wikiprojekti Korjaamon aliprojekti, jonka enimmäisessä vaiheessa käytiin noin 1400 artikkelia läpi tammikuun loppuun 2013 mennessä. Toisessa vaiheessa artikkeleista poistetaan kelvottomiksi todetut osat. Projektin kohteena olevat artikkelit ovat luokassa Luokka:Korjattavat 2012. Projektiin sisältyy mm. kielenhuoltoa, asiavirheiden korjausta, artikkeleiden neutraaliuden parantamista sekä lähteistyksen parantamista.

Artikkeleista luotiin säännöllisesti catscan-haun avulla luetteloita, jotka linkataan tälle sivulle (katso kohta #Luettelot). Päivitys on pysähtynyt koska catscan ei toimi.

Käyttäjälaatikko {{Käyttäjä/Korjaamo2012}}.

WIP vectorial version.svg Tämä käyttäjä osallistuu Wikipedian korjaamo2012-projektiin.

Projektin tehtäviä 2. vaiheessa 1.2.2013 alkaen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • tyngitys : poistetaan surutta lähteetöntä ja muuten huonolaatuista ainesta, tarvittaessa käännetään en-wikin johdanto tynkäpohjaksi. Samalla poistetaan projektimalline.
  • käsiteltyjen artikkeleiden keskustelusivulle laitetaan malline {{Korjattu2012}}
  • artikkelit, joilla ei ole järkevää suomenkielistä nimeä, yhtään kunnon lähdettä eikä interwikejä, muutetaan ensisijaisesti uudellenohjauksiksi
  • niidenkin keskustelusivulle sama malline

Malline näyttää tältä

Projektin tehtäviä 1. vaiheessa 31.1.2012-31.1.2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteensä -mallineella oli merkitty 1378 artikkelia. Projektin aikana niistä korjattiin noin 500. Top5 käyttäjät jotka ovat ottaneet mallineita pois olivat Tappinen, Velma, Arla, PtG ja Gopase+f.

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.
  • Arvioi merkitsemättömiä artikkeleita (lista 2): jos korjattavaa on, merkitse malline ja siihen syy. Jos artikkeli on kunnossa, poista merkintä "Korjattavat2012"
  • Korjaa merkittyjä artikkeleita, (lista 1): kun artikkeli on kunnossa, poista artikkelin alusta merkintä "Korjattava 2012". Käytä tarvittaessa asiantuntijalle-mallinetta.
  • Merkitse asiantuntijan arviota vaativa artikkeli Malline:Asiantuntijalle -tägillä.
  • Etsi tuttavapiiristäsi halukkaita asiantuntijoita ja opasta heitä alkuun

Ohjeita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohje artikkelit luoneelle käyttäjälle Yritä merkitä mahdollisimman moneen artikkeliin käyttämäsi lähde niin että sen voi tunnistaa. oistakin artikkeleista lähdetieto on kadonnut kun olet siirtänyt osia artikkelista toiseen. Ehkä aiheenmukainen lista auttaa tässä ?

Ohje asiantuntijoille Katso oman alasi listan artikkeleita. Jos artikkelissa on selvästi paikkansapitämättömiä osia, poista ne. Jos tai kun artikkeli on kunnossa, poista lopuksi sen lähdekoodin alusta Korjattava 2012-malline. Jos wikipedian merkintätavat ovat sinulle vieraita, käytä keskustelusivua avuksi. (Otsikoksi ennen kommentteja ==Tarkistusprojekti 2012== ja loppuun --~~~~. Jälkimmäinen tuottaa päiväyksen ja joko nimimerkkisi (jos olet rekisteröitynyt) tai numerosarjan, jonka avulla kommenttisi voidaan yksilöidä. Tämän allekirjoituksen saa tehtyä muokkauslaatikon yläreunan neljännellä painikkeella (sininen kynä).)

Luettelot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hakasuluissa olevasta numerolinkistä saa ajan tasalla olevan listan, mutta se voi kestää. Valmiiksi tehdyt listat eivät ole välttämättä ajan tasalla.

Listat
Aihe Kaikki Huomiota kaipaavat kom
Artikkelit Korjattavat 2012 ja Huomiota kaipaavat sivut -luokissa. Lista 1 [1] (näissä artikkeleissa on ongelmamalline)
Merkitsemättömät artikkelit (edellisen negaatio) Lista 2 [2] (näissä artikkeleissa ei ole ongelmamallineita, monet niistä ovat OK. 84 kpl)
Meteorologia Lista 3 [3] Lista 3
Geologiset ajanjaksot Lista 4[4] Lista 4
Jugoslavian historia Lista 5 [5] Lista 5
Avaruus Lista 6 [6] Lista 6
Tähtitiede Lista 13 Lista 13 (388 kpl)
Venäjän federaation historia Lista 7 [7] Lista 7
Esihistorialliset eläimet Lista 8 [8] Lista 8
1900-luvun sodat Lista 9 [9] Lista 9
Lähi-idän historia Lista 10 [10] Lista 10
Kulttuurit Lista 11 [11] Lista 11
Muinaisen Egyptin historia Lista 12 Lista 12 (kaikki tämän listan listan artikkelit korjattu)

Tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mallineita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]