Wikipedia:Välityspyyntö/Pyyntö Välityslautakunnalle KT Otrfanista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.

Pyyntö Välityslautakunnalle KT Otrfanista[muokkaa wikitekstiä]

Välityspyynnön esittänyt Ulrika 26. helmikuuta 2011 kello 12.17 (EET)[vastaa]

Osapuolet[muokkaa wikitekstiä]


Varmennus siitä, että kaikki asianosaiset ovat selvillä välityspyynnöstä


Vahvistus siitä, että muita yrityksiä kiistan ratkaisemiseksi on tehty

Kommenttipyyntöä ei ole tehty, sillä kuten on varmasti jokainen aiemminkin nähnyt, sellaiseen eivät uskalla osallistua kuin ne, joilla on jotakin hampaankolossa. Välityslautakunta ottakoon kantaa tähän pitkäaikaiseen kiusaamiseen, jolle ei tunnu vuosienkaan jälkeen näkyvän loppua.

Ulrika:n lausunto[muokkaa wikitekstiä]

Tuorein tapaus: Käyttäjätunnuksella (=KT) Otrfan on annettu aiheeton vuorokauden esto, joka kaiken lisäksi tosiasiallisesti päättyi puolitoista vuorokautta eston antamisen jälkeen. Vielä ei ole tullut KT Otrfanilta selvitystä hänen tekemisistään, sen sijaan minua yritetään saada siitä vastuuseen tai ainakin kysellä yksityisasioitani. KT Otrfan ilmoitti eston peruteeksi välityslautakunnan päätöksen. Sellaista päätöstä ei kuitenkaan ole, ja useat käyttäjät siitä hänelle ilmoittivat. Sen jälkeen hän muutti eston perustetta (ja siksi minä peruin välityslautakunnalle yhteyssivulla esittämäni kysymyksen). Hän esitti syyksi häiriköinnin. Tosiasiassa häiriköijiä olivat muut käyttäjät, Otrfan ja Klassikkomies, jotka muokkasivat keskustelusivullani muuta kuin omia kommenttejaan. Kohdat: Tilastot, Muokkaussota, Esto Kuvittelin että tämä rumba päättyy kun KT Joonasl on rauhoittunut, mutta selvästi hänen paikkansa tässä rumbassa on nyt ottanut KT OTrfan. Tämä välityspyuyntö on tehty vakavassa mielessä, minkä tietää siitä, että tämä ei ole aivan helppoa, enkä tiedä onko nytkään teknisesti oikein. Minusta Wikipedian ylläpitäjien pitäisi rakentaa myönteistä henkeä, mutta KT Otrfan ja hänen perässään liehuvat muutamat muut käyttäjätunnukset pyrkivät täysin päinvastaiseen suuntaan, kuten varmasti jokainen välityslautakunnan jäsen on nähnyt. Edes muut ylläpitäjät eivät uskalla enää vastustaa tätä käyttäjätunnusta eikä mihinkään ylläpitäjien yhteyssivulla tekemääni pyyntöön enää reagoida mitenkään, ellei sitten kyseinen käyttäjä. Lukekaa sitä sivua, niin huomaatte. Ei uskoisi että kyse on tietosanakirjaprojektista. Loput jätän kirjoittamatta. --Ulrika 26. helmikuuta 2011 kello 12.17 (EET) P.S. Olen piakkoin jäämässä lomalle, joten en välttämättä voi vastata jos jollakulla on kysymistä tämän johdosta. --Ulrika 26. helmikuuta 2011 kello 12.20 (EET)[vastaa]

Lisäys 1: Välityslautakunta tietää itse, miten monta kysymystä KT Otrfan on lautakunnalle tehnyt ja montako niistä on ollut aiheettomia. --Ulrika 26. helmikuuta 2011 kello 14.05 (EET)[vastaa]

Lisäys 2:Asian ydintä eli mitalilistaa ahkerimmista keskustelusivuni kirjoittajista on käsitelty muutamaan otteeseen kahvihuoneessa ja keskustelusivullani (esim. [1] ja [2]), mutta kielto ei ole saanut kannatusta vaan päinvastoin kaikenlaisia uusia kieltoja on vastustettu. KT Otrfan on itsekin osallistunut näihin keskusteluihin, mutta ei ehkä estoa myöntäessään muistanut sitä. Wikipedia on täynnä listoja ja tilastoja käyttäjien toiminnoista ja kenen tahansa käytettävissä. Vaikea niitä on mennä kieltämään. Voin kyllä luoda listat uudella perusteella eli niin, että niiden sisältö eikä kirjoittajan yleinen asennoituminen eivät määrää listalle pääsyä vaan jäsenyys perustuu puhtaasti kommenttien määrään, jos tämä aiheuttaa vähemmän pahaa mieltä. Mutta se ei ole asian ydin tässä välityspyynnössä vaan KT Otrfan.

Lisäys 3: Aiheeton esto on mielestäni törkeää käyttäytymistä, jos törkeyksiä etsitään (vrt. KT O:n lausunto). Törkeyttä lisää se että KT Otrfan on itse asiassa asianosainen, eli hän on mitalilistan jäsen.

Lisäys 4: KT Otrfanin aloittamassa kommenttipyynnössä hänen sekä hänen ystäviensä "apupoikiensa" (hyväksyttyä KT Maradonan termiä[3] lainatakseni Tähän on lisäksi kommentti keskustelusivulla[4]) kommentit kiteyttävät sen tyylin, jota KT Otrfan on jo pitkään kohdistanut minuun. Kommenttipyyntö on syytä lukea kokonaan ja nähdä sen läpikotainen pahantahtoisuutta huokuva sävy, mutta jo heti alkuun siellä on tällainen täysin käsittämätön replikointi. Haluaisin kiinnittää välityslautakunnan huomiota myös siihen, että kommenttipyyntö aloitettiin (jälleen) heti välityspyynnön esittämisen jälkeen. Jätän johtopäätösten teon välityslautakunnan viisaiden tehtäväksi.

Lisäys 5: Tässä KT Otrfan syyttää minua sukupuolisesta ahdistelusta. Omissa kommenteissani en ole puhunut rakastelusta enkä viitannut siihen.

{Osapuoli 2}:n lausunto[muokkaa wikitekstiä]

Kommenttipyyntö ensin, eston perustetta ei muutettu mihinkään, vaan se näkyy estolokista ihan siinä muodossa, kuin sen alun perin ilmoitin, Joonasl ei liity asiaan, Ulrikan lausunto sisältää törkeää perusteetonta syyttelyä eston pituuden muuttamisesta ilman lokimerkintää (jota tavaraa lisää käytäntökahvihuoneessa), loputkin pitäisi kirjoittaa, että tietäisi mihin minun pitäisi vastata ja mikä ihmeen KT? --Otrfan 26. helmikuuta 2011 kello 15.02 (EET)[vastaa]

En pysty jättämään lausuntoa, koska toisen osapuolen lausunto muuttuu koko ajan. Kommenttipyyntö olisi kuitenkin ensin tarpeen ja osapuoliin tulisi lisätä Käyttäjä:Klassikkomies, koska toisen osapuolen lausunnossa esitetään häntä koskeva häiriköintisyytös, johon käyttäjä pystyy vastaamaan ainoastaan osapuolena ollessaan. edit: tein itse kommenttipyynnön: Wikipedia:Kommenttipyyntö/Huonoa ilmapiiriä levittävien käyttäjien luettelointi keskustelusivulla --Otrfan 26. helmikuuta 2011 kello 16.26 (EET)[vastaa]

Kokeillaan jättää lausunto:

a) esto oli mielestäni aiheellinen. Perustelut voi lukea yllä mainitun kommenttipyynnön alusta.
b) en ole udellut mielestäni kenenkään yksityisasioita ja muiden kyselemisestä en ole vastuussa.
c) jokainen välityslautakunnalle tekemäni kysymys on ollut aiheellinen ja huomattava osa on johtanut toimenpiteisiin VLK:n taholta.
d) Wikipedia ei ole täynnä tilastoja "huonoista käyttäjistä", ellei sellaisena pidetä esim. estolokia.
e) en edes katsonut mitä nimiä listalla tällä kertaa oli, sillä se oli epäoleellista ja ajatus siitä, että lisäämällä luetteloon vaikkapa kaikki ylläpitäjät, voitaisiin estää kaikkien ylläpitäjien toimiminen asian suhteen on absurdi.
f) toisten käyttäjien nimittely apupojiksi on törkeää, jopa törkeämpää kuin pelkkä pojittelu. Tietääkseni Käyttäjä:Maradona ei myöskään ole nimittänyt ketään apupojakseni. Jos replikointi on käsittämätöntä, niin kommenttipyynnön keskustelussa olisi voinut pyytää selvennystä.
g) kommenttipyyntö tehtiin välityspyynnön jälkeen, koska Käyttäjä:Ulrika ei itse sellaista tehnyt ennen sitä. Lainaus tämän sivun alkupuolelta "Toisen käyttäjän toimintaa koskevissa kysymyksissä odotetaan kommenttipyynnön tekemistä."
h) selitys tässä kommentissani:[5], vrt. vastaava aikaisempi tilanne käyttäjä Ulrikan kohdalla:[6]

Ulrika viittaa lausunnossaan ainakin käyttäjiin Käyttäjä:Joonasl, Käyttäjä:Klassikkomies, Käyttäjä:Maradona ja Käyttäjä:Lax, joten mielestäni heidät tulisi lisätä osapuoliin. Minä en pysty antamaan lausuntoa heidän väitetystä rauhoittumisestaan, häiriköinnistään, apupojittelustaan tai käsittömästä replikoinnistaan. --Otrfan 7. maaliskuuta 2011 kello 08.26 (EET)[vastaa]

Lautakunnan jäsenten mielipiteet tämän asian kuulemisesta (1/3/1/0)[muokkaa wikitekstiä]