Wikipedia:RefHelper

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
refHelper mahdollistaa viitteiden nopean lisäämisen ja muokkaamisen.

RefHelper on Wikipediassa käytössä oleva pienoisohjelma, jonka avulla viitteiden luonti ja muokkaaminen on helpompaa. Ohjelman on kehittänyt Käyttäjä:Zache.

Tämä opas on lyhyt aloitusopas ohjelman käyttöön, eikä se tarjoa ohjelmaa aiemmin käyttäneille juuri mitään uutta. Kesken.

Käyttöönotto[muokkaa wikitekstiä]

Lisää omalle javascript-sivullesi rivi (esimerkki):

mw.loader.load('//fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Järjestelmäviesti:Gadget-RefHelper2b.js&action=raw&ctype=text/javascript');

Ominaisuudet lyhyesti[muokkaa wikitekstiä]

RefHelperin avulla pystyt luomaan ja muokkaamaan artikkelin viitemallineita, mikäli viitteet ovat nimettyjä (esimerkiksi <ref name="lähde1"/>).

Uuden viitteen luominen[muokkaa wikitekstiä]

Uuden viitteen pystyy helposti luomaan artikkeliin seuraavan ohjeen mukaisesti:

  1. Kirjoita <ref name="lähteen_nimi_tähän"/> siihen kohtaan artikkelia, johon haluat viitteen näkyvän. Tämän jälkeen lisää artikkeliin tarvittaessa {{viitteet}} -malline, mikäli sitä ei artikkelissa vielä ole.[A 1] Tallenna sivu.
  2. Mene artikkelin loppuun {{viitteet}} -mallineen luo. Sivulla pitäisi nyt näkyä punaisella teksti Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä l.C3.A4hteen_nimi_t.C3.A4h.C3.A4n ei löytynyt [ Luo puuttuva viite lähteen nimi tähän ]. Paina tekstiä luo puuttuva viite.
  3. Tämän jälkeen sivu tarjoaa sinulle erilaisia viitevaihtoehtoja. Valitse niistä sopiva, täytä se ja paina tallenna.

Viitteen muokkaaminen[muokkaa wikitekstiä]

  1. Mene lähdeluettelossa sen viitteen luokse jota haluat muokata ja paina tekstiä "[ muokkaa ]".[A 2]
  2. Eteesi avautuu viitteen sisältö. Muokkaa sitä ja paina tallenna.

Esimerkki refHelperin avulla toteutetusta artikkelista.

  1. refHelper ei toimi, mikäli artikkelissa on {{viitteet}} -mallineen tilalla <references /> -tagi. Tällöin vaihda <references /> {{viitteet}} -mallineeseen.
  2. refHelperillä ei pysty muokkaamaan viitteitä, joita ei ole nimetty (<ref name="">). Tällöin viite täytyy ensin nimetä normaalissa muokkaustilassa ennen kuin viitettä voi muokata refHelperillä.