Wikipedia:Kahvihuone/Vanha5

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Häirikkö[muokkaa wikitekstiä]

Tunnus Käyttäjä:Armoton häirikkö. Käyttää epäilemättä osoitetta 193.229.223.109.

Wiktionaryssa on parhaillan häirikkö räpeltämässä. Menkään joku blokkaamaan se! Alkakaa laputtaa! -Jean d'Arc 21:45 syys 14, 2004 (UTC)

Tehkääs joku sinne poistolistakin, merkkasin sotkun vain kommenttimerkeillä "poistettava" -- A.E.


Aikajanat[muokkaa wikitekstiä]

Taannoin näin jonkun kokeilemassa lupaavaa aikajanahärveliä - siis saman tyylistä eriaatetta kuin on taulukon väännössäkin "|" ja "-" merkeillä, että helposti käytettävistä merkinnöistä generoidaan siistiä standardia ulkoasua sivuille. Tämä oli sellainen kokeilu, jossa aikajanoista tulisi kivaa pystyakselin skaalassa pyörivää grafiikkaa. Idea olisi mielestäni käyttökelpoinen. Minne tuo on hautautunut, kun en löydä mistään ohjeistakaan, vai onko ajatus hiljaisesti haudattu mukamas liian villinä? --Aulis Eskola 19:47 elo 26, 2004 (UTC)

hiekkalaatikossa onkin jonkun anonyymin tekele jota ehkä ajattelet. Lisätietoja metassa. Enkkuwikissä nämä aikajanat on ilmeisesti pistetty omille template-sivuille ettei vaan aloitteliat pelästy monimutkaista syntaksia (itse asiassa kaikki vähänkin laajemmat taulukotkin voisi pistää omille sivuilleen). -- Jniemenmaa 11:05 elo 27, 2004 (UTC)

Tekaisin pienen esimerkin Template:Toinen maailmansota Euroopassa. Tätä pitäisi vähän parannella ennen kun sen viitsii pistää johonkin artikkeliin. -- Jniemenmaa 09:52 syys 4, 2004 (UTC)

Tupolevit[muokkaa wikitekstiä]

Uutisaiheisiin kannattaisi ehkä tarkentaa, että pudonneet koneet olivat Tu-134 ja Tu-154. Tupolev-sivuille meno ehkä yllättää monet, koska Tupoleveja on niin monta. Tupolev Tu-134:ssä ja Tupolev Tu-154:ssä ovat sivut, millä kumpikin pääuutiseen viittaava putoaminen on mainittu. Tupolevia on joskus sanottu leikillisesti Putoleviksi, tosin suuri osa onnettomuuksista johtuu muista kuin koneista, joita kumpaakin on rakennettu noin 800 kappaletta.

Public domain[muokkaa wikitekstiä]

Muutamat kuvat viittavat Template PD:hen. Pitäisikö semmoinen luoda?

Käänsin sellaisen en-wikistä, käännöksen voisi vielä joku tarkistaa. --Farside 13:33 syys 18, 2004 (UTC)

Uusi jäsen[muokkaa wikitekstiä]

Hei!

Olen se "häirikkö", joka on kopioinut omilta kotisivuiltaan aineistoa, lähinnä sodankäyntiin liittyen Wikiin. Löysin tämän Wikin eilen ja lievästi innostuin asiaan. Verkkotutkijana pidän tämän tyyppistä organisoitumista vähintäin mielenkiintoisena.

Kun en heti löytänyt Jnimenmaan sähköpostiosoitetta, niin lähetän sitä nyt tässä. Toivottavasti menee perille.

Siis ko. sivut ovat omiin kirjoituksiin ja tutkimuksiin liittyviä. Toivottavasti saat ne takaisin, etten ihan masennu. Tein käyttäjätunnuksen, joten jatko on siltä osin toivottavasti ok.

Ja sitten se kysymys. Miten voin lähettää esim. Jniemenmaalle suoraan postia Wikin kautta?

Terv. Sakari Ahvenainen

Sähköpostia voi lähettää menemällä sivulle Käyttäjä:Jniemenmaa ja klikkaamalla "Lähetä sähköpostia tälle käyttäjälle". (Muuten, sensuroin nimeni tuosta kirjoittamastasi tekstistä, olen "Jniemenmaa"). Helpoin tapa ottaa yhteyttä keskustelusivullani Keskustelu käyttäjästä:Jniemenmaa. En muuten usko ollenkaan että olet häirikkö. :) Sivut voi kyllä helposti palauttaa, joten älä huolestu.
Tästä aukeaakin valitettavasti toinen ongelma. Sanot että kirjoitukset ovat omaan tutkimukseesi liittyvää. Valitettavasti tällainen ei ole yleensä sopivaa Wikipediaan. (katso What_wikipedia_is_not engalnninkielisestä wikipediasta). Eli tekstejäsi pitäisi ainakin muokata enemmän tietosanakirjamaisiksi. -- Jniemenmaa 15:18 syys 5, 2004 (UTC)

Jos laittaa omia tekstejä jotka ovat muuallakin netissä, kannattaa siitä mainita vaikka artikkelin keskustelusivulla. Valitettavasti käytännön pakosta käytäntö on "laiton kopio ellei toisin todisteta".. --Farside 16:50 syys 5, 2004 (UTC)


Vanhan sivun palautus[muokkaa wikitekstiä]

Miten edellisen muutoksen palautus oikein tapahtuu? (Tallenna -nappula on vähän liian lähellä esikatsele -nappia....) Siirrelläänkö noita pallukoita paikasta toiseen historia-sivulla?

Tavallisten käyttäjien osalta palautus tapahtuu niin, että historia-sivulta valitaan tarkasteltavaksi (klikataan sitä muokkauspäivämäärää) se aiempi versio joka halutaan palauttaa, sitten valitaan Muokkaa, ei tehdä mitään muutoksia koodiin ja sitten vain Tallenna sivu. - [MikkoM (keskustele)] 08:45 syys 10, 2004 (UTC)