Wikipedia:Kahvihuone/Äänestys äänestysmallineista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua. Luettelo kaikista arkistoista löytyy hakemistosta.

Äänestys ei ole käynnissä, älä äänestä vielä!

Tämä on äänestys siitä, tuleeko äänestysmallineissa (Malline:Kannatan, Malline:Vastustan, Malline:Säilytettävä, Malline:Pois, Malline:Yhdistysääni) olevat kuvat piilottaa vaiko näyttää oletuksena. Eniten ääniä saanut vaihtoehto voittaa. Äänestyssäännöt pätevät.

Äänestysohjeet
Kirjoita ääneksesi # ~~~~ haluamasi vaihtoehdon alle. Tällä hetkellä mallineet näytetään oletuksena.


Piilotetaan[muokkaa wikitekstiä]

Näytetään[muokkaa wikitekstiä]

Hylätyt äänet[muokkaa wikitekstiä]

Loin tällaisen, sillä aikaisempi äänestys oli järjestetty täysin väärässä paikassa täysin väärällä kynnyksellä. Ei Poistettavia sivuja ole tarkoitettu tuollaisille äänestyksille. Tämä äänestys ei myöskään ole poistamassa kuvia kokonaan, vaan ainoastaan tekemässä ne oletuksena piilotetuiksi. --iirolaiho (kitinää) 3. joulukuuta 2005 kello 07:20:27 (UTC)

Tämä äänestys on väärässä paikassa (kahvihuoneen alasivut on varattu arkistoille ja sellaiselle) ja väärällä kynnyksellä. Ei ihmisten kommenteista voi alkaa sensuroimaan osia millään 50%:n kynnyksellä. Lisäksi jos kuvat piilotetaan, kirjautumattomilla käyttäjillä ei ole mitään mahdollisuutta saada niitä näkymään. Jokainen kirjautunut voi nyt jo piilottaa ne itseltään, joten äänestys on tarpeeton. —MikkoM () 3. joulukuuta 2005 kello 18:54:14 (UTC)
Eikö tässä nyt voisi ottaa lusikan kauniiseen käteen ja järjestää sen äänestyksen, kun asiasta on niin paljon puhuttu?--ML 3. joulukuuta 2005 kello 19:01:39 (UTC)
Äänestyksiä voi toki järjestää, mutta mun mielestä jos äänestetään muiden ihmisten keskustelukommenttien manipuloinnista, niin siihen tarvitaan mielestäni kyllä aika vahva konsensus, vähintään 80%. —MikkoM () 3. joulukuuta 2005 kello 19:08:49 (UTC)
Ei tässä mistään sellaisesta äänestetäkään, vaan siitä heitetäänkö rumat ja turhat merkit äänten edestä hornan tuuttiin... --ML 3. joulukuuta 2005 kello 19:20:17 (UTC)
Kyllä kuvat ovat osa käyttäjän kommenttia. Rumuus ja turhuus on täysin mielipideasia, ja oman äänensä rumuuden ja turhuuden pitäisi saada päättää äänestäjä itse. —MikkoM () 3. joulukuuta 2005 kello 19:23:56 (UTC)
Tällä mahdollisella äänestyksellä on kauaskantoisempia puolia. Esim. jos fi.wikiin ehdotetaan tulevaisuudessa lisättävän lisää karkkia (esim. värilliset keskustelujen taustat), onko nekin oletuksena piilotettava? Ja millä perusteella ehdotuksia voisi tehdä? Samantapainen äänestys voitaisiin siis joutua tulevaisuudessa järjestämään muistakin ulkonäöllisistä kohennuksista.
Yksi näkökulma asiaan on, että näillä pyritään kohentamaan wikipedian ulkoasua loppukäyttäjien (satunnaisten kirjautumattomien selailijoiden) silmissä. Tällöin oletusarvoinen piilotus ei ole toivottavaa. Mutta, jos karkin käyttäjien (ja katselijoiden) ajatellaan olevan enemmän editoijien käytössä, kuten äänestysmallineiden tpaauksessa, on ehkä hieman turhaa vaatia, että käyttäjän tulisi nähdä vaivaa, että saa ne pois näkyvistä. Kun kohderyhmänä on sisällöntuottajat, minusta olisi parasta, jos mennään pienimmän yhteisen nimittäjän (oletuksena pois näkyvistä) mukaan. --Rdnk 4. joulukuuta 2005 kello 14:43:37 (UTC)
Etusivun pienetkin muutosehdotukset vaativat ties mitä kynnyksiä ja arpomisia (siis muutokset, ei muutosten poistamiset, kuten tässä) ja ne ovat visuaalisesti vähemmän merkittäviä kuin tämä (kuka jää etusivua ihailemaan). --ML 6. joulukuuta 2005 kello 23:31:34 (UTC)
Ettäkö etusivu on visuaalisesti vähemmän merkittävä kuin joku yksittäinen äänestyssivu? Yritetään nyt pysyä edes jotenkuten todellisuuden rajamailla. Tuolla logiikalla esim. oman keskustelukommenttinsa värjääminen vaatisi jonkun etukäteisluvan, mitä se tietenkään ei vaadi, ei täällä eikä en-wikissä. —MikkoM () 6. joulukuuta 2005 kello 23:44:53 (UTC)

Minun puolestani saatte tehdä tälle sivulle mitä ikinä lystäätte. --iirolaiho (kitinää) 3. joulukuuta 2005 kello 19:33:08 (UTC)

Sensuuria?[muokkaa wikitekstiä]

En vieläkään ymmärrä, miten mallineen ulkoasun muuttaminen voi olla MikkoM:n mielestä sensuuria. Kuvia voi lisäillä kommenttiinsa muutenkin kuin mallineen avulla. Minulla ei, kuten sanottu, ole mitään väliä mitä tällä sivulle tehdään. Te voitte muuttaa kynnystä, siirtää äänestyssivun oikeaan paikkaan tai vaikka poistaa koko äänestyksen. Tämän äänestyksen alkuperäinen kynnys, joka on vielä kirjoitushetkellä tässä äänestyksessä, ei ole tarkoitettu kannanotoksi. En aio kuitenkaan jankata tästä sen enempää, vastedes sanoudun irti tästä kiistasta. --iirolaiho (kitinää) 4. joulukuuta 2005 kello 12:56:25 (UTC)