Wikipedia:Hiekkalaatikko/Tuutoriprojekti/Hiekkalaatikossa tapahtuu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hiekkalaatikon reviiritaistelu[muokkaa wikitekstiä]

Meidän lapsi Meidän lapsi
Meidän lapsi Meidän lapsi
Teidän kakara Teidän kakara
Teidän kakara Teidän kakara

Tuossa sivun oikeassa reunassa on taulukko, jota tämä teksti kiertää mukavasti. Miten saisin siirrettyä sen sivun vasempaan reunaan ja mitä tuon taulukon eri parametreillä tehdään?

Siirtyy vasemmalle, kun muutat kohtaan style="float:leftJmT 2. marraskuuta 2007 kello 20.18 (UTC)
Ja lisäämällä <div style="clear: both"></div> ennen seuraavaa otsikkoa, sivu asettuu vähän paremmin eikä tekstit ja taulukot mene ikävästi päällekäin.

Hiekkalaatikon reviiritaistelu (2.osa)[muokkaa wikitekstiä]

Meidän lapsi Meidän lapsi
Meidän lapsi Meidän lapsi
Teidän kakara Teidän kakara
Teidän kakara Teidän kakara

No näinhän se siirtyi, mutta nyt tuli sitten esiin toinen pulma. Miten tuon taulukon ja tekstin väliin saa pienen hajuraon (nyt se on taulukon väärällä puolella)?

Että esimerkiksi tämmöisiä kysymyksiä voi esittää ja vastauksia saada täällä tuutoriprojektissa. Katsotaanko löytyykö ratkaisu myös tähän jatko-ongelmaan.

Meidän lapset Teidän riiviöt
Meidän esikoinen Teidän esikoinen
Meidän kuopus Teidän kuopus

Väliä tulee muuttamalla marginaaleja lootan ympärillä, eli esimerkiksi margin: 0 2em 1em 1em näyttää tältä:

Parhaiten oppii noiden parametrien toiminnot vertailemalla erilaisten wikistä löytyvien taulukoiden wikikoodia ja kokeilemalla mitä eri arvot saavat aikaan. Kokeilut onnistuvat mainiosti esikatsele-nappia painamalla tai kopioimalla hiekkalaatikkoon ja kokeilemalla siellä. Otsikot saa muuten taulukkoon huutomerkeillä ( ! ). – JmT 3. marraskuuta 2007 kello 15.00 (UTC)

Kiitoksia!

Nyt sitten vain kaikki muutkin apuja tarvitsevat kirjoittamaan joko jatkotarinan seuraavaa osaa tai ihan uutta juttua uudesta ongelmasta.

Vaan minua vielä kyllä jäi vaivaamaan se, miten tuon hiekkalaatikon taustavärin saisi vielä hiekan väriseksi. --Raimondo 3. marraskuuta 2007 kello 22.37 (UTC)