Westas Group

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Westas Groupin logo

Westas Group on Länsi-Suomessa toimiva sahateollisuusyritys, jolla on kaksi sahaa: Raunion ja Pihlavan sahat.

Sahat tuottavat vuodessa noin 450 000 m³ sahatavaraa männystä ja kuusesta. Yhtiöllä on asiakkaita yhteensä yli 30 maassa. Kotimaan lisäksi päämarkkina-alueita ovat Keski-Eurooppa, Pohjois-Afrikka ja Kaukoitä. Konsernin liikevaihto on noin 125 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 150 henkilöä. Westas Groupin puunhankinta rakentuu Raunion ja Pihlavan sahojen metsäorganisaatioista.

Tietoja yrityksestä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pihlavan sahan isosuuli. Isosuuli valmistui vuonna 1950 ja se on 115 metriä pitkä, 30 metriä leveä ja yli 22 metriä korkea.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Westas Group on perustettu 2013. Syyskuussa 2013 tehtyjen yrityskauppojen myötä Raunion Saha Oy, Raunio Bioenergia Oy sekä Pihlavan Saha Oy siirtyivät Westas Groupin omistukseen.

Tuotanto ja tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Westas Goupin sahat valmistavat mänty- ja kuusisahatavaraa. Bulkkisahatavaran lisäksi yhtiö on erikoistunut sydäntavarasta valmistettaviin erikoisdimensioihin, -mittoihin ja -kuivauksiin.

Konsernin bioenergiayhtiö toimittaa metsähakkuilla sekä sahauksen sivutuotteena syntyvää metsäenergiaa alueen keskisuurten lämpölaitosten ja isojen voimalaitosten käyttöön. Polttoainetoimitusten ohella yhtiö myy purua kuivikekäyttöön ja kuorikatetta ympäristörakentamisen tarpeisiin.

Toimipisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiön sahat sijaitsevat Koski Tl:ssä ja Porissa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Varsinais-Suomessa Koskella, josta Westas Groupin puunhankintaorganisaatiota johdetaan.

Bioenergiayhtiöllä on viisi varastoterminaalia: Koskella, Nurmijärvellä, Paimiossa, Porissa, ja Vesilahdella.

Omistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Westas Groupin omistaja ja toimitusjohtaja on Pekka Kopra

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]