Watoombin sauva

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ilkeä velho Xandu kädessään voimallinen Watoombin Sauva (kuvitus: Steve Ditko).

Watoombin Sauva on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä mystinen esine jonka avulla kykeneväinen velho pystyy lisäämään taikavoimiaan huomattavasti. Sauvaa pidetään yhtenä Marvel-universumin voimakkaimmista esineistä. Watoombin Sauva esiintyi ensimmäisen kerran amerikkalaisessa Amazing Spider-Man Annual-julkaisun toisessa numerossa.

Suomessa Watoombin Sauvan ensiesiintyminen oli Spider-Man: Taistelutoverit-kirjassa (2006).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watoombin Sauva on Marvel-universumin yksi voimakkaimmista esineistä. Se on noin 30 cm pitkä kristallisauva, jonka molempiin päihin on kaiverrettu demoniset kasvot. Sauva kuului alun perin Watoomb-nimiselle voimakkaalle velholle. Kun Watoomb päätti vetäytyä pois mystisten asioiden parista, velho halusi kuitenkin antaa sauvansa lupaavalle oppilaalleen. Tohtori Outo ja Cyrus Musta taistelivatkin kiivaasti sauvan omistuksesta. Lopulta Tohtori Outo voitti Cyruksen, mutta sai silti vain puolikkaan sauvasta itselleen. Myöhemmin toisen puolen varasti Xandu-niminen velho, joka onnistui myös varastamaan Oudon puolikkaan yhdistäen näin sauvan koko voimaansa. Xandun epäonneksi sauvan tehokas käyttö vaatii kuitenkin aikaa ja niin Hämähäkkimies ja Tohtori Outo kykenivät voittamaan ilkeän velhon. Outo imi Watoombin Sauvan voimat tyhjiin, mutta Xandu on useasti varastanut artefaktin takaisin itselleen ja ladannut sen uudelleen huippuunsa. Ihmiskunnan onneksi Tohtori Outo on kuitenkin aina voittanut Xandun.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sauvan avulla sen kantaja kykenee torjumaan mystisiä hyökkäyksiä ja imee niiden sisältämät voimat itseensä. Tätä energiaa voi sen jälkeen käyttää sauvan haltijan parantamiseen tai iskemään sanoinkuvaamattomalla voimaiskulla vastustajaa tai luomaan suojaavia muureja käyttäjän eteen. Sauvan käyttäjä kykenee myös avaamaan helposti ulottuvuuksien välisiä portteja ja vakoilemaan henkilöitä, paikkaa tai esinettä joka on tuttu käyttäjälle.