WWF Shotgun Saturday Night

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shotgun Saturday Night
WWF Shotgun Saturday Night
Wwfshotgunsaturdaynight.jpg
Tyyli Showpaini
Kestoaika 1 h
Luoja(t) Vince McMahon
Pääosissa Raw-painijat
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko Lopetettu
Esitetty 1997 – 1999
Aiheesta muualla
IMDb

WWF Shotgun Saturday Night oli WWE:n esittämä ohjelma, jossa esiintyi painijoita WWE RAW'sta. WWF Shotgun Saturday Night oli hetken aikaa merkittävä viikoittainen ohjelma RAW'n lisäksi. Ohjelma sisälsi tunnettuja painijoita ja jatkoi RAW'n juonikuvioita.

Ohjelman konsepti oli erikoinen omana aikanaan, koska Shotgun Saturday Night esitettiin myöhäisinä lauantai-iltoina ja nauhoituspaikkana oli useat New Yorkin yöklubit. WWE yritti mainostaa ohjelmaa rajumpana heidän muuhun tarjontaan verrattuna. Ohjelma oli erikoinen myös siksi, koska kehä oli normaalia pienempi ja kehää ympäröivät köydet olivat keltaiset (myöhemmin nähty WWE NXT'ssä).

Ensimmäinen WWF Shotgun Saturday Night näytettiin tammikuussa 1997. Ohjelman alkuperäinen konsepti ei pysynyt pitkään johtuen Terry Funkin kerran pitämästä rajusta promosta ohjelman aikana, joka pakotti WWE'tä muuttamaan formaattia.

WWF Shotgun Saturday Nightia ei enää nauhoitettu yöklubeissa vaan se muuttui WWE Heatin tyyliseksi ohjelmaksi, jossa esiintyi vähemmän tunnettuja painijoita. Koska ohjelmalla myöhemmässä vaiheessa ei ollut isompien ohjelmien juonikuvioiden kannalta merkitystä ja se ei vaikuttanut heidän "lippulaivaansa", WWE saattoi käyttää ohjelmaa monesti kykyjen etsimiseen ja siksipä se antoi monille tuntemattomille tai paikallisille (riippuen missä ohjelma kuvattiin) painijoille mahdollisuuden näyttää taitonsa TV-yleisölle. Jos WWE näki painijassa jotakin, he saattoivat palkata hänet ja laittaa suurempiin ohjelmiin kuten RAW'in.

Ohjelmasta tehtiin monia versioita eri markkinoille. Esimerkiksi pelkällä WWF Shotgun nimellä kulkeva ohjelma oli editoitu lapsiystävällisemmäksi. Ohjelmalla oli myös eri intro, eri grafiikat, eri selostajat, mutta samat matsit kuin WWF Shotgun Saturday Night'ssa, tosin eri järjestyksessä. Muilla nimillä kulkevia versioita olivat mm. WWF 11:Alive ja WWF New York.

WWE SmackDownin tultua vuonna 1999 WWF Shotgun Saturday Night päätettiin korvata WWF Jakked ja WWF Metal -nimisillä ohjelmilla. Kyseisten ohjelmien konsepti oli kumminkin sama.