Voltron Force

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Voltron Force
Voltronforce.jpg
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 23 min
Luoja(t) Todd Garfield
Pääosissa Giles Panton
Andrew Francis
Ashleigh Ball
Samuel Vincent
Ty Olsson
Vincent Tong
Doron Bell Jr.
Shannon Chan-Kent
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Nicktoons
Esitetty 16. kesäkuuta 2011 – 25. huhtikuuta 2012
Tuotantokausia 1
Jaksoja 26
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Robert Koplar
Loris Kramer Lunsford
Jason Netter
Ted Koplar
Ohjaaja(t) John Delaney
Steven E. Gordon
Käsikirjoittaja(t) Todd Garfield
Jeremy Corray
Brandon Sawyer
Adam Beechen
Daniel Powell
Scott Sonneborn
Len Uhley
Ross Beeley
Henry Gilroy
Mark Drop
Hans Rodionoff
Tuotantoyhtiö(t) Kickstart Productions
Classic Media
Eh-Okay Productions
World Events Productions
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Voltron Force on Kickstart Productionsin ja Classic Median tuottama yhdysvaltalainen 26-osainen piirrossarja, jota esitettiin ensi kerran Yhdysvalloissa vuonna 2011. Sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa Nicktoonsilla. Sarja on jatkoa alkuperäiselle Voltron: Defender of the Universe animaatiosarjalle. Uuden tunnusmusiikin loi Swizz Beatz.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Voltron Force -ryhmä oli hajonnut vuosien jälkeen, kun Ilmavoimien kenraaliluutnantti Wade määräsi Voltron robotin kieltoon. Lance kuitenkin värvää kaksi nuorta kadettia herättääkseen vanhan ryhmänsä takaisin henkiin. Daniel ja Vince saavat tehtäväkseen varastaa Waden rintamerkin, joka sisältää avaimet Voltronin mekaanisiin leijoniin. Vanha ryhmä kokoontuu takaisin Arus-planeetalle, jossa Daniel ja Vince saavat kolmannen kadetin ryhmäänsä Alluran siskon tyttären Larminan. Pian ryhmä saa tietää, että entisen prinssin ja nykyisen kuninkaan Lotorin on herättänyt henkiin Maahox-tiedemies. Lotor yrittää uuden pimeän energian avulla valloittaa maailmankaikkeuden ja tuhota Voltronin lopullisesti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Komentaja Keith on Voltron Force -ryhmän johtaja, joka vietti aluksi useita vuosia lainsuojattomana ryhmänsä hajottua, etsien samalla mustaa leijonaansa, jonka Wade piilotti. Ryhmän palattua takaisin kasaan hän on otti jälleen vastuun ryhmänjohtajana. Hän ohjaa mustaa leijonaa ja pukeutuu mustaan asuun.
 • Lance on Voltron Force -ryhmän kakkosmies, joka työskenteli Waden armeijan luutnanttina. Hän johti salaista vastarintaliikettä nimeltä "The Den", jonka tarkoituksena oli tuoda Voltron takaisin toimintaan. Sittemmin hän on toiminut usein uusien kadettien mentorina, erityisesti Danielin. Lance ohjaa punaista leijonaa ja pukeutuu ruskeaan takkiin ja punertavaan asuun.
 • Kuningatar Allura on Arus-planeetan hallitsijatar, joka toi siskontyttärensä Larminan uutena jäsenenä Voltron Force -ryhmään. Hän uskoo että uudet kadetit ovat Voltronin uusi tulevaisuus. Hän ohjaa sinistä leijonaa ja pukeutuu sinimustaan asuun.
 • Pidge on Voltron Force -ryhmän aivot. Hän pyrkii jatkuvasti tekemään uusia päivityksiä Voltroniin Vincen avulla, jonka hän on ottanut oppipojakseen. Pidge on myös vapaa-ajallaan noussut galaksin kuuluisaksi DJ:ksi, mutta pitää musiikkiuraansa salassa. Hän on ohjaa vihreää leijonaa ja pukeutuu viheränmustaan asuun.
 • Hunk on Voltron Force -ryhmän lihakset ja mekaanikko, joka on kiinnostunut myös rock-musiikista. Hän ohjaa keltaista leijonaa ja pukeutuu keltamustaan asuun.
 • Daniel on nuori ja villi kadetti, joka on synnynnäinen johtaja. Hän pitää vauhdista ja haluaa mieluummin kuluttaa aikaansa toiminnan parissa, kuin opiskella strategiaa. Hänen idolinsa on Keith ja haluaisi jonain päivänä ohjata mustaa leijonaa.
 • Vince on Danielin luokkakaveri kadettikoulusta. Hän päätyi Voltron Force -ryhmään Lancen myötä ja on sittemmin osoittautunut olevansa Pidgen tavoin nerokas tekniikan parissa. Hän on kaukaista sukua Voltronin luojille.
 • Allura on Kuningatar Alluran siskontytär, eikä hän mielellään halua toteuttaa tätinsä toiveita suorittaa kuninkaallisia tehtäviä. Allura on taitava kamppailulajeissa ja iso apu Voltron ryhmän taisteluissa.
 • Kuningas Lotor palasi takaisin henkiin ja otti samalla isänsä Zarkanin kruunun itselleen. Tiedemies Maahox herätti Lotorin henkiin entisen Haggar-noidan taika-aineella ja Lotor on valmiina kostamaan takaisin Voltronille tappionsa. Hän yrittää palauttaa Drule kuningaskunnan takaisin entiseen loistoonsa ja valloittaa maailmankaikkeuden, kun Voltron on poissa tieltä.

[2]

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Giles Panton  Komentaja Keith  
 Andrew Francis  Lance  
 Ashleigh Ball  Kuningatar Allura  
 Samuel Vincent  Pidge, kuningas Alfor, sivuäänet  
 Ty Olsson  Hunk  
 Vincent Tong  Daniel  
 Doron Bell Jr.  Vince  
 Shannon Chan-Kent  Larmina  
 Ron Halder  Maahox, Coran  
 Mark Hildreth  Kuningas Lotor  
 Gary Chalk  Wade, Manset  
 Tabitha St. Germain  Komentaja Kala  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. 'Voltron Force' premieres in June with new theme song by Swizz Beatz zap2it 15.4.2011 Viitattu 4.5.2012 (englanniksi)
 2. About Voltron Force nicktoons.nick.com Viitattu 4.5.2012 (englanniksi)